Як боротися з цвіллю

27 березня 2013

Пояснювати, наскільки цвіль шкідлива, не має сенсу, всі й так про це знають. Скажемо тільки, що її спори викликають алергію, астму, ревматизм і можуть спровокувати загострення туберкульозу.

Незважаючи на те, що її спори присутні скрізь, виявити себе в повній мірі цвіль може тільки тоді, коли умови навколишнього середовища стануть для неї найбільш сприятливими. Цвіль любить вологу та тепло, а живиться вона мінеральними речовинами. У будівельних матеріалах їх велика безліч, так що цвілі є чим харчуватися. Тому, перш ніж оголосити їй війну, виявіть джерело вогкості, ліквідуйте його та налагодьте гарну вентиляцію приміщень.

Усунувши причини, приступаємо до знищення наслідків. Робіть це поетапно.

1. Нанесіть на уражене цвіллю місце фунгіцид (можна придбати в будівельному магазині). Уважно прочитайте інструкцію та чітко її дотримуйтеся. Більшість фунгіцидних препаратів мають форму готової для застосування рідини. Деякі потрібно розбавити водою.

2. За допомогою жорсткої щітки акуратно видаліть цвіль.

3.Поколупайте шпателем стіну й переконайтеся, що цвіль не встигла проникнути вглиб штукатурки.

4. Швидше за все, ваші підозри виправдаються, тому що цвіль росте досить швидко. Нічого не поробиш, доведеться збивати штукатурку в місці скупчення цвілі та приблизно на півметра навколо неї. Для остаточного доочищення використовуйте металеву щітку. Приділіть особливу увагу швам.

5. Очищені місця покрийте препаратом проти цвілі, дочекайтеся його повного висихання та заново нанесіть оздоблювальний шар.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7643 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс