Гречана каша з грибами

3 жовтня 2012

2 скл. гречки, 1 скл. сушених грибів, 3,5 скл. води, 50 мл жирних вершків або сметани, 1 велика цибулина, 2 яйця, 2 зубочки часнику, кілька гілочок петрушки, вершкове масло, сіль.

Замочіть сушені гриби у 3,5 склянках холодної води і залишіть на кілька годин або на ніч. Після цього доведіть воду до кипіння, дістаньте гриби і не занадто крупно наріжте. У сезон сушені гриби можна замінити свіжими - у цьому випадку замочувати їх, зрозуміло, ні до чого.

Переберіть і промийте гречку у декількох водах, і прокаліть її на сухій сковороді, постійно помішуючи. Наприкінці прожарювання додайте пару ложок вершкового масла і енергійно розмішайте, щоб масло обволокло кожне зернятко: завдяки цьому каша вийде розсипчастою.

Посоліть гречку, перемішайте її з грибами і укладіть в керамічний горщик, заповнивши його не більше ніж на дві третини. Замість великого, місткого горщика можна взяти кілька горщиків поменше. Розрівняйте гречку, залийте окропом з-під грибів, закрийте горщик кришкою і приберіть у духовку, розігріту до 110 градусів, на 3-3,5 години.

Подрібніть цибулину, а яйця відваріть вкруту і так само дрібно нарубайте. Обсмажте цибулю на вершковому маслі до напівпрозорої м'якості, додайте вершки і яйця, гарненько перемішайте та зніміть з вогню. Дістаньте горщик з кашею, додайте суміш цибулі, яєць і вершків, як треба розмішайте її із гречкою, знову закрийте горщик і приберіть його в духовку ще на півгодини.

Перед подачею додайте в кашу здрібнений часник, а вже в тарілках посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5708 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс