Швидкі сніданки

19 вересня 2012

Для більшості з нас будь-який день починається з простого і у той же самий час складного питання. Що приготувати на сніданок? Звичайно, можна обійтися чашкою кави та простим бутербродом з сиром або ковбасою, можна з'їсти тарілку зернових пластівців, заливши їх молоком. І те і інше наситить наш шлунок і дасть нам можливість так-сяк, але прожити до обіду або ланча. І все-таки такий сніданок не додасть нам гарного настрою і навряд чи зробить наше життя яскравішим.

Але ж наша маленька проблема вирішується дуже просто і без зайвих витрат часу та сил, які такі дорогоцінні у ранні ранкові години. Достатньо виявити трохи фантазії, і нудний бутерброд за пару секунд перетвориться на яскравий, золотавий тост з хрустким листочком свіжого зеленого салату та ніжною скибочкою риби або шинки. Набридла звичайна яєчня? Приготуйте смачний, ніжний омлет з овочами або внесіть невеликі зміни у спосіб подачі. Подайте вашу яєчню на свіжому шматочку зернового хліба, прикрасивши її зеленню і скибочкою помідора. А каші? Як же ми забули про каші, такі ситні та корисні, що заряджають нас енергією на весь день? Вам буде потрібно зовсім небагато часу для того, щоб зварити смачну кашу з манки або вівсяних пластівців, а жменя сухофруктів, горіхів або шматочків свіжих фруктів зробить її яскравою і ароматною.

Пропонуємо кілька ідей і рецептів приготування нескладних страв до сніданку, які не тільки наситять ваш організм необхідними живильними речовинами, але і піднімуть вам настрій навіть найпохмурішим ранком.

Якщо вранці ви дуже обмежені в часі, то більшість інгредієнтів можна приготувати заздалегідь. Заздалегідь наріжте хлібці для тостів, шинку, рибу, овочі, сир. Ретельно помийте і підготуйте фрукти, замочіть на ніч сухофрукти, переберіть і очистіть від сміття горіхи. Розкладіть підготовлені скибочки продуктів у пластикові контейнери, що щільно закриваються, або обгорніть харчовою плівкою. Не складайте всі продукти в один контейнер! Зіпсуватися за одну ніч вони, звичайно ж, не встигнуть, але змінять свій характерний запах, розм'якнуть, стануть несмачними і малопривабливими.

Більшість з нас не уявляє собі сніданку без хліба. Будь то бутерброд або шматочок хліба, що подається до каші. Але простий білий хліб не годиться для сніданку. Вся справа в тому, що звичайний батон є відмінним джерелом вуглеводів, але надзвичайно бідний важливими вітамінами, мікроелементами і клітковиною. Шматочок звичайного білого хліба лише посилить вашу ранкову сонливість. Але спробуйте замінити його хлібом із цільних зерен або хлібом з висівками. Ви помітите різницю відразу ж. Цільнозерновий хліб не тільки не обтяжить ваш шлунок, але завдяки високому вмісту клітковини та корисних мікроелементів дасть вам заряд сили і бадьорості на весь день.

КАНАПЕ З ОГІРКА

А можна обійтися і зовсім без хліба. Кружечки свіжого огірка послужать відмінною основою для невеликих яскравих канапе. Наріжте свіжий огірок кружечками або овалами товщиною 1 см. Укладіть зверху тонкі скибочки шинки або слабосолоної риби, прикрасьте помідорчиком черрі або оливкою та скріпіть все дерев'яною зубочисткою. Подайте ці соковиті і яскраві канапе до яєчні, і ви самі зачудуєтеся наскільки більш святковим і яскравим стане ваш сніданок.

АРОМАТНИЙ ОМЛЕТ

Відмінною заміною яєчні, що вже набридла, стане яскравий, смачний і ароматний омлет з овочами. 3 яйця злегка збийте виделкою або вінчиком. 1 болгарський перець, 5 свіжих печериць, 1 маленький цуккіні та 1 помідор наріжте невеликими кубиками і припустіть в маслиновій олії протягом 5 хвилин. Перекладіть овочі в окремий посуд, додайте на сковороду ще 1 столову ложку маслинової олії та збиті яйця. Смажте омлет до напівготовності (верхній шар омлету повинен схопитися, але залишатися напіврідким) на слабкому вогні. Потім викладіть овочі з грибами на одну половину омлету, прикрийте їх іншою половиною, накрийте сковороду кришкою і прогрійте все разом ще пару хвилин. Відразу ж подавайте до столу з тостами із цільнозернового хліба.

ЯЙЦЯ У ГОРЩИКУ

У вихідні дні, коли ви не сильно обмежені в часі, можна приготувати на сніданок найсмачніші яйця, запечені у горщику.

Змішайте разом 1 ст. л. будь-якої дрібно нарубаної свіжої зелені, 2 ст. л. дрібно нарубаної шинки, 1 ст. л. м'якого вершкового сиру, одне яйце, сіль за смаком. Викладіть суміш у невеликий порціонний горщик, а поверх суміші розбийте ще одне яйце, намагаючись не ушкодити жовток. Поставте горщик у форму для запікання і налийте в неї гарячої води так, щоб ваш горщик був занурений у воду на дві третини. Запікайте в духовці протягом 10-15 хвилин до готовності яєць.

СМАЧНІ СИРНИКИ

Страви з сиру завжди вважалися одним з найкращих рішень для сніданку. Смачні, гарячі та ароматні сирники приготувати зовсім не складно, але скільки задоволення вони подарують вам і вашим близьким!

250 г сиру змішайте з одним яйцем. Додайте 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. соди або пекарського порошку, сіль - за смаком. Ретельно перемішайте, потім додайте 2 ст. л. борошна і замісіть тісто. Готове тісто розділіть на кілька частин і зліпіть невеликі сирники. Обсмажуйте ваші сирники в рослинному або пряженому маслі по 3-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною або варенням.

ШОКОЛАДНИЙ КАПКЕЙК

Усього п'ять хвилин вам буде потрібно на приготування смачної свіжої випічки до сніданку. Просто приготуйте шоколадний капкейк у мікрохвильовці.

Ретельно змішайте і злегка збийте 4 ст. л. борошна, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 1 яйце, 3 ст. л. молока та 3 ст. л. рослинної олії. Помістіть готову суміш у маленьку форму для мікрохвильової печі або керамічний кухоль, зверху покладіть пару свіжих або консервованих ягід вишні без кісточки. Запікайте в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин. Відразу ж подавайте до столу.

КАПКЕЙК ІЗ СИРОМ

Якщо ви віддаєте перевагу несолодкій випічці, то спробуйте приготувати капкейк із сиром. Змішайте разом 1 склянку борошна, 50 г будь-якого дрібно натертого твердого сиру, 1 ч. л. розпушувача, сіль, кмин або кунжут за смаком. Додайте до вашої суміші 100 мл молока, 2 яйця і 100 г розм'якшеного вершкового масла. Ретельно вимісіть тісто за допомогою міксера, розкладіть його у порціонні формочки і випікайте в духовці протягом 20 хвилин. Подавайте до солодкої кави або чаю.

ВІВСЯНОЧКА

Здавалося б, приготувати вівсяну кашу вміє практично кожний. Однак приготувати її правильно вміють не всі. При готуванні класичної вівсянки важливо правильно дотриматися пропорцій і часу готування.

У невеликій каструльці скип'ятіть 3 склянки молока, додайте сіль і цукор за смаком. Коли молоко закипить, всипте 1 скл. вівсяних пластівців, безупинно помішуючи. Можна додати жменю сухофруктів. Знову доведіть молоко до кипіння, зменште вогонь, прикрийте каструлю кришкою і варіть рівно 15 хвилин. Готову кашу зніміть з вогню і дайте настоятися протягом п'яти хвилин, потім розкладіть по тарілках, додавши в кожну по невеликому шматочку вершкового масла.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7588 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс