Для чого потрібний масаж вух

7 листопада 2012

Вушна раковина - це індикатор здоров'я. На ній знаходиться близько 170 біологічно активних крапок, через які вухо пов'язане з органами та частинами тіла. Досвідчений фахівець за вушними раковинами легко може визначити, який орган у вас болить, і навіть впливати на них за допомогою масажу. Такий масаж можна робити і самостійно, він розслаблює, приводить до поліпшення емоційного та фізичного стану.

КІЛЬКА ПРИНЦИПІВ МАСАЖУ

1. Масаж необхідно робити тільки теплими руками.

2. На вушні крапки впливають подушечками пальців, мочки вух масажують всіма пальцями, а верхню частину вух - великими пальцями.

3. Самомасаж вух найкраще робити перед дзеркалом, при цьому потрібно зайняти зручну позу, розслабитися і не розмовляти.

4. Масаж за годинниковою стрілкою пробуджує мозкову діяльність, тому його краще робити вранці. Рухи, що масажують у протилежний бік, заспокоюють. Такий масаж рекомендується робити перед сном.

МЕТОДИКА

1. М'якими рухами розім'яти вушну раковину всіма пальцями рук. Починаючи з мочок, поступово підніматися вище.

2. Вибравши потрібну крапку, починайте масажувати і одночасно несильно надавлювати. Достатньо 100 обертань і 6-7 п’ятисекундних натискань на кожну крапку.

3. У методику масажу також включають погладжування, розтирання і легкі удари.

ЛІКУЄМО

- Для поліпшення самопочуття виконуйте розтирання всієї поверхні вух за годинниковою стрілкою та проти неї по 30 разів.

- Масаж крапки біля основи мочки вуха допоможе позбутися від алергії, налагодити обмін речовин, поліпшити стан при остеохондрозі та артрозі. Натисніть на крапку на видиху відпустіть на вдиху 30 разів.

- Якщо втомилися очі, натисніть кілька разів на центр мочки вуха.

- Зніме зубний біль масаж мочки ближче до центра вуха.

- Позбутися від депресії, дратівливості, безсоння можна, якщо щодня масажувати крапку, розташовану за виступаючою частиною вуха навпроти козелка.

- Масаж верхнього краю вух допоможе позбутися від набряків рук і ніг.

- У центральній поглибленій частині вуха знаходяться крапки, відповідальні за всі внутрішні органи. Масаж цієї зони середнім або вказівним пальцем рекомендується, якщо у вас проблеми з нирками, шлунком, печінкою, легенями.

- Якщо у вас щось болить, є універсальна знеболююча крапка, вона перебуває на верхній площині вуха. Щоб легко неї знайти, «складіть» вухо, як би захлопнувши слуховий прохід. Місце згину раковини і буде потрібною крапкою.

- Для зміцнення нервової системи допоможе масаж крапки антистресу. Вона знаходиться у трикутній ямці у верхній частині вушної виїмки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9978 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс