Якщо вас застала гроза поза домом

18 липня 2012

10 порад, які допоможуть вам пережити грозу, якщо вона застала вас поза домом.

1. Не розмовляйте по мобільному телефону, а ще краще вимкніть його. Навіть невикористовуваний мобільний телефон здатний притягати до себе розряд з неба.

2. Відійдіть більш ніж на 100 м від води і більше 30 м від будь-яких металевих конструкцій, веж і окремо розташованих великих дерев.

3. Необхідно позбутися всіх металовмісних предметів на собі.

4. Якщо ви знаходитесь у відкритому полі, то слід знайти улоговинку без дерев і кущів. Якщо в лісі, то необхідно залізти в чагарник подалі від високих дерев.

5. Для того щоб зменшити свою висоту і контакт із землею, слід присісти, але не лягати. Ваша поза повинна бути наступною - спина зігнута, ступні разом, коліна обхопіть руками і опустіть вниз голову.

6. Якщо ви не встигли згрупуватися, то просто зупиніться і поставте ноги разом. Слід пам'ятати про те, що грозовий розряд здатний виділяти величезну енергію з так званої різницею кроку. Тому у тих, хто стоїть, тримаючи ноги разом, більше шансів уціліти в порівнянні з тими, хто тримає ноги на ширині плечей.

7. Необхідно уникати фізичного контакту з іншими людьми і не триматися з ними за руки. Краще всього дотримувати дистанцію в 10 метрів.

8. Якщо гроза вас застала на велосипеді чи мотоциклі, то слід припинити рух, покинути транспортний засіб і перечекати грозу на відстані не менше 30 метрів від нього.

9. Також важливо знати, що є дерева, які найбільш небезпечні в грозу. Серед них можна виділити сосну, ялину, тополь і дуб. Вони є найбільш привабливими для блискавок.

10. Менше притягують грозові розряди клен і береза. Самими ж безпечними вважаються верба і будь-який чагарник.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6182 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс