Набрякають ноги: що робити

26 червня 2012

Напружений будень і тісне взуття не найкращим чином позначаються на здоров'ї наших ніг. Частим супутником втоми є набряклість ніг. Для боротьби з таким неприємним симптомом промисловістю випускається велика кількість різних лікарських препаратів. Однак не завжди хочеться ковтати «хімію». У такому випадку можна скористатися народними порадами.

Ванночки для ніг є одним з найефективніших засобів, які допомагають повернути тонус литковим м'язам і зміцнити капілярну систему. У велику миску варто налити близько 3 літрів теплої води, розчинити в ній жменю повареної солі і столову ложку соди. Опустити ноги на 15-20 хвилин.

Відмінно знімає втому контрастна ванночка. Для проведення такої процедури необхідні дві миски. В одну наливають гарячу воду (близько 50 градусів), в іншу - холодну. Поперемінно опускають ноги в одну та другу миску, у гарячій воді затримуються приблизно в 3 рази довше. Закінчують процедуру холодною водою.

Після кожної ванночки у м'язи ніг масажними рухами втирають живильний крем.

Відмінним розслаблюючим ефектом володіє масаж ніг. Проводити його потрібно в напрямку від стіп до колін, масажуючи легкими рухами м'язи. Потім розтерти кожний палець. Наприкінці необхідно легкими рухами помасажувати всю стопу і ніжними рухами, що погладжують, завершити процедуру масажу.

Щоб зменшити набряклість ніг, необхідно після трудового дня полежати з трохи піднятими ногами. Також фахівці рекомендують протягом дня більше рухатися. Якщо робота змушує перебувати в сидячому положенні, варто знаходити хоч небагато часу для того, щоб пройтися, розім'яти затерплі м'язи. Крім того, варто частіше міняти позу, не сидіти, закинувши ногу на ногу.

З великою увагою варто ставитися до вибору взуття. Воно повинне бути максимально зручним, не стискати ногу. Відмовитися краще і від високого каблука. Одягати його треба у виняткових випадках не частіше 3-4 разів на тиждень.

Звернути увагу варто на свій раціон. За можливістю виключити з нього сіль і обмежити кількість солоних продуктів. Ввести у свій щоденний раціон пряні трави, зелені овочі, зелену цибулю, петрушку. Також не рекомендується пити багато води або чаю безпосередньо перед сном.

Тим, хто страждає варикозним розширенням вен, перед виходом на вулицю в сонячну погоду варто змазувати шкіру ніг сонцезахисним кремом. Сонце негативно позначається на стані вен, роблячи їх слабкими. У результаті порушується обмін речовин і ноги можуть набрякати.

Даними порадами можна користуватися у тому випадку, якщо немає яких-небудь серйозних захворювань, що провокують розвиток набряків. У противному випадку варто звернутися до лікаря за консультацією. Не слід займатися самолікуванням. Адже краса та здоров'я ніг залежать від нашої турботи і уваги.

 

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7112 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс