Антицелюлітний масаж в домашніх умовах

11 липня 2012

Якщо в один чудовий ранок, підійшовши до дзеркала, ви побачили, що ваша шкіра, раніше схожа на персик, тепер нагадує апельсин, то потрібно терміново вживати заходів, це - целюліт!

Вчені вважають, що такий стан шкіри характерно тільки для жінок. Під впливом гормонів шкіра стає не гладкою і рівною, а з западинами, її рельєфність кидається в очі.

Як визначити самостійно, чи є у вас целюліт? Для цього потрібно стиснути шкіру стегна двома руками, якщо з'являється "апельсинова кірка", то це целюліт, від якого потрібно позбавлятися.

ПРИЧИНИ ПОЯВИ ЦЕЛЮЛІТУ

Причиною появи целюліту може стати генетична схильність, гормональні порушення, порушення кровопостачання периферичних ділянок тіла, порушення харчування та у великій мірі малорухливий спосіб життя.

Також причиною первинного, так званого адипозной целюліту може бути скупчення води серед жирових клітин. А вже далі з цієї причини порушується постачання тканин шкіри киснем, погіршується живлення клітин і виведення шлаків.

В підшкірній клітковині скупчуються полісахариди, що склеюють жирові клітини, в результаті чого під шкірою утворюються ущільнення, які ще більше порушують циркуляцію крові і живлення клітин.

В результаті зниження кіслородообмена утворюється лімфостаз, і целюлітний процес починає стрімко розвиватися.

ЗАСТОСУВАННЯ В МАСАЖІ КРЕМІВ

Для того щоб антицелюлітний масаж в домашніх умовах був більш ефективним, застосовуються різні креми, масла і гелі.

Багато широко рекламовані засоби, що випускаються парфумерної промисловістю, викриваються антирекламою як непотрібні, але науковими дослідженнями та практичним досвідом підтверджується, що містять вітамін А, кофеїн, водорості кошти значно знижують целюлітні освіти і покращують шкіру. Тому, купуючи крем або гель проти целюліту, обов'язково уважно вивчіть його склад і вибирайте той, який містить перераховані вище компоненти.

Останнім часом у продажу з'явилися термоактивні креми і гелі, що викликають прилив крові в місцях нанесення. Такі креми і гелі теж вельми ефективні в боротьбі з целюлітом. Після їх нанесення проявляється сильний парниковий ефект, посилюється кровообіг і шкіра більш активно реагує на масаж.

АНТИЦЕЛЮЛІТНИЙ МАСАЖ РУКАМИ

Для виконання такого масажу існує кілька правил:

- Масаж робиться легкими, плавними рухами, спочатку повільно, а потім поступово прискорюючи темп;

- М'язи повинні бути розслаблені, а руки не повинні бути холодними. Якщо для масажу ви не використовуєте крем або гель, то руки можна присипати тальком;

- При масажі тіла руху повинні бути знизу вгору, спрямованими до серця;

- Не масажується область паху і підколінна западина;

- Не можна проводити антицелюлітний масаж при захворюваннях серця, шкіри та варикозному розширенні вен.

Погладжування. Цими рухами починається і закінчується будь масаж. Обережно кінчиками пальців проводите по тілу в необхідному місці. Такими рухами ви розігрієте м'язи і поліпшите кровообіг в капілярах.

Розтирання. Це більш сильне погладжування розставленими пальцями, щільно прилеглими до шкіри. Розтирання зганяє зайвий жир, підвищує тонус шкіри, активізує виведення з-під шкіри рідини. Ноги слід масажувати знизу вгору, а стегна - круговими рухами.

Разминание. Поверхнева розминка - це відтягування і відпускання шкіри для її розм'якшення. Глибоке розминання проводиться по іншому. Обома руками захоплюється велика ділянка шкіри разом з підшкірними шарами і розминається як тісто. При цьому руки, поступово пересуваючись, наближаються один до одного. Разминанием забирається целюліт і повертається м'язам втрачений тонус.

Поплескування. Це удари по шкірі різної інтенсивності. Для цього потрібно стиснути руку в кулак і ударяти їм по шкірі.

Захвати. Це найбільш ефективний вид масажу. Він викликає прилив крові, чим активізує діяльність судин, що благотворно позначається на тканинах шкірного покриву. Захвати рекомендується проводити протягом 10 хвилин кожен день.

МАСАЖ ЗА ДОПОМОГОЮ МОЧАЛКИ

Такий антицелюлітний масаж робиться при прийомі ванни або душу. На мочалку наноситься скраб для тіла або морська сіль і нею круговими рухами протягом 10 хвилин розтирається целюлітний ділянку шкіри. Скраб відлущує відмерлі частинки шкіри, добре очищає її, надає шкірі м'якість і бархатистість. Крім скрабу для очищення можна застосовувати випиту кави, кукурудзяну або манну крупу, цукор.

МАСАЖ ВАКУУМНИМИ БАНОЧКАМИ

В будь-якій аптеці зараз можна купити спеціальні вакуумні баночки, зроблені з гуми. Зазвичай вони продаються в наборі по 2 штуки.

Такий масаж стимулює всі обмінні процеси в шкірному покриві, покращує кровообіг і розщеплює жири, розм'якшуючи їх утворення, що в кінцевому підсумку зменшує целюліт. Цей вид масажу вважається самим дієвим.

Як робити антицелюлітний масаж вакуумними баночками? Для цього баночка стискається двома пальцями і прикладається до шкіри. В результаті утворився вакууму баночка "присмоктується" до тіла. Не відриваючи її від шкіри, робляться кругові рухи по целлюлитно ділянці до тих пір, поки баночка не "відірветься" від шкіри. Потім процес повторюється спочатку. Маючи певний навик, такий масаж можна виконувати двома руками за допомогою обох баночок. Для поліпшення ковзання по тілу баночки можна змастити антицелюлітною кремом або ефірним маслом.

ЗАСТОСУВАННЯ ЕФІРНИХ МАСЕЛ В МАСАЖІ

Для антицелюлітного масажу рекомендуються такі ефірні масла, як мигдальне, бергамот, перцевої м'яти, лавандова, анісова, апельсинове, грейпфрута і мандарина. Їх застосування в масажі бадьорить, знімає напругу, дає дуже приємні відчуття, що характерно для аромотерапії. Ефірні масла мають унікальну здатність нормалізувати і гармонізувати обмінні процеси в організмі.

Всі види антицелюлітного масажу можна чергувати.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7502 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс