Надмірне знаходження на сонці провокує рак шкіри

22 травня 2013

Про це розповів головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка.

«Серед онкологічних захворювань рак шкіри за десять років піднявся з третього місця на перше. Це викликане активним навантаженням сонця на шкіру. Зараз люди частіше бувають у спекотних країнах і використовують солярій - це все сприяє розвитку раку шкіри», - підкреслив експерт.

За словами головного лікаря, приймати сонячні ванни найкраще в безпечний для цього час, коли шкода для шкіри буде мінімальною.

«Загоряти необхідно в період так званого «холодного сонця» - у ранкові та вечірні години. Іншим часом бажано не загоряти та не оголювати частини тіла. Також варто носити довгий одяг з натуральних тканин, сонцезахисні окуляри та капелюхи, що захищають обличчя від сонячних променів», - підкреслив Отто Стойка.

У той же час він відзначив, що сонцезахисні креми не захищають шкіру від сонячних променів і опіків, більше того - шкодять.

«Із сонцезахисними кремами необхідно бути обережними, оскільки шкіра набагато гірше дихає та не виконує свою пряму функцію - теплообміну. Кращим захистом від сонця є тінь», - вважає лікар.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5891 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс