Варикоз? Ні, не чула!

15 травня 2013

Варикозна хвороба за останні роки дуже помолоділа та стала досить розповсюдженою. Раніше вона вважалася хворобою людей літнього віку. На сьогодні це не так. Навіть молоді люди та дівчата 20-25 років піддаються цьому захворюванню. Причини можуть бути найрізноманітнішими. Але найімовірніше - рання гіподинамія. Однак існують способи допомогти собі.

На думку лікарів-флебологів (саме так називаються фахівці з варикозу), самодіагностика - перший і найбільш ефективний крок на шляху боротьби з серйозною проблемою. І не варто недооцінювати її масштаби. Від варикоза зовсім недалеко до смертельно небезпечного тромбофлебіту. Тому флебологи призивають: як тільки виявили у себе ознаки захворювання, що розвивається, вживайте заходів. І отут, звичайно, важливо не помилитися з діагнозом. Якщо ваша набряклість супроводжується судинною сіточкою або характерними «зірочками», на жаль, можна майже зі стовідсотковою впевненістю діагностувати варикозну хворобу та терміново діяти.

За характером походження, а значить, і за способами боротьби з ними, набряки підрозділяються на ті, які викликані варикозним розширенням вен, і ті, які є наслідком хвороб нирок або серця. І якщо в першому випадку в нижніх кінцівках застоюється венозна кров, то в другому - накопичується зайва рідина. Таким чином - і це варто спеціально підкреслити - сечогінні препарати гарні тільки тоді, коли набряклість виникає в результаті ниркової або серцево-судинної патології. Проти варикозних набряків вони не допоможуть.

Комплексна терапія (венотоніки, мазі, гелі) і фізіотерапія (щоденний контрастний душ і тривалі піші прогулянки в зручному темпі), а також спеціальна гімнастика (вправи з підняттям на носочки) дають прекрасні результати.

Однак більшість з нас обмежується тільки мазями та гелями, які лише тимчасово знімають хворобливу симптоматику, але не вирішують головної проблеми - анітрошки не поліпшують стану стінок венозних судин, не сприяють нормалізації кровообігу. Справа в тому, що основний ефект зовнішніх засобів (мазей і гелів) - косметичний, охолоджувальний, оскільки через шкіру їхні  активні речовини проникають у дуже незначних кількостях.

Для досягнення максимального і швидкого результату основні лікарські препарати та місцеві засоби потрібно сполучати з підтримкою вен зсередини. Чудову підтримку можуть виконати флавоноїди діосмін і геспередин - сполучення активних речовин, що давно та позитивно зарекомендувало себе. Уперше вони були виділені з цитрусових близько двадцяти років тому. І зовсім недавно на їхній основі з'явився новий препарат венарус, що попереджає розширення стінок судин, поліпшує мікроциркуляцію і таким чином допомагає усунути набряки та почуття важкості в ногах. Лікарі рекомендують приймати венотоніки курсами по два місяці два рази на рік.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7377 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс