Як правильно заколисувати дитину

29 квітня 2013

Деякий час тому у науковій пресі з'являлися публікації, автори яких стверджували, що нібито, якщо не звертати на плачучу дитину уваги, то вона заспокоїться набагато швидше, ніж при спробах заколисати її.

Однак японські дослідники, співробітники Інституту мозку РІКЕН у японському місті Сайтама вважають, що найкращим способом утихомирити маля, що вередує, є його безпосередній контакт з матір'ю.

Автори дослідження запросили для участі в ньому 12 молодих матерів з їхніми дітьми; всі малята були у віці від 1-го до 6-и місяців.

Під час регулярного плачу дитини (явища звичайного для дітей такого віку) учені вимірювали у них частоту пульсу і показники частоти дихання й артеріального тиску.

Залишені без уваги протягом деякого часу після початку плачу діти аж ніяк не заспокоювалися самі, а починали переживати справжній шквал негативних емоцій - про це свідчило збіль-шення частоти пульсу та дихання і зміна тиску.

Однак як тільки матері брали своїх дітей на руки, протягом дуже короткого часу всі показники приходили в норму.

Але головною метою цього дослідження було встановити, який «режим поведінки» матері під час заколисування дитини давав найкращі результати.

Учені просили жінок сидіти в кріслі під час заколисування дитини, заспокоювати дітей, стоячи нерухомо на місці, або ж ходити по кімнаті з дитиною на руках.

Найкращі результати показав метод, при якому матері повільно ходили під час заколисування дитини - у переважній більшості випадків «заспокійливий» ефект наступав протягом 30 секунд.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6407 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс