Як правильно заморожувати і розморожувати м'ясо

13 лютого 2013

Якщо м'ясо потрібно заморозити, як його правильно підготувати?

Краще м'ясо не морозити самостійно: при повільній заморозці в домашніх умовах у ньому з'являються мікроскопічні розриви, через які (під час наступного розморожування) м'ясо втрачає більшу частину рідини, котра необхідна, щоб у процесі готування, м'ясо залишилося смачним і соковитим.

АЛЕ ЯКЩО НЕ МОРОЗИТИ ВИ НІЯК НЕ МОЖЕТЕ, ТОДІ РОБІТЬ ТАК:

Наріжте м'ясо невеликими шматками, не більше 1 кг, змажте маслиновою олією, загорніть у харчову плівку або покладіть в спеціальні пакети для заморозки. Так м'ясо проморозиться швидко та рівномірно. До того ж такий спосіб дозволить уникнути холодних опіків на м'ясі - білих плям, які виявляться при розморожуванні. Заморожене таким чином м'ясо не слід зберігати довше трьох місяців. І не забувайте про те, що розморожене м'ясо не можна заморожувати повторно.

ЯК ЖЕ НАЙКРАЩЕ РОЗМОРОЖУВАТИ?

Заморожене м'ясо не можна піддавати шоковій розморозці: класти в мікрохвильовку або під гарячу воду. І навіть при кімнатній температурі м'ясо не варто розморожувати. М'ясо, розморожене таким чином, втратить не тільки смакові властивості, але й соки, і при готуванні вийде сухим.

Для правильного разморожування перекладіть шматок м'яса з морозильної камери в холодильну, щоб воно розморожувалось поступово. Для повного розморожування шматка вагою 2-3 кг буде потрібна приблизно доба.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВАРИТИ М'ЯСО?

Якщо ви хочете зварити саме м'ясо, а не м'ясний бульйон, варто взяти шматок нежирного м'яса, вагою 1,5-2 кілограма. Покладіть його в каструлю, залийте 5-6 літрами холодної води, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім знижуємо температуру, збираємо піну, що з'явилася на поверхні. Додаємо овочі - моркву, цибулю, корінь петрушки, селери; варимо годину-півтори, потім видаляємо з каструлі овочі і варимо м'ясо до готовності, ще півтори-дві години.

Щоб варене м'ясо було соковитим, його необхідно залишити остигати в бульйоні.

При варінні м'яса не варто додавати сухі спеції безпосередньо в каструлю і варити їх разом з м'ясом тривалий час. Це може істотно змінити колір і смак м'яса. Розмарин, наприклад, при тривалому варінні (більше години) починає давати гіркоту.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8737 Подобається: 6 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс