Ганна Фроловцева: «Плями на меблях відтираю звичайною стирачкою»

7 листопада 2012

Зірка серіалу «Вороніни» у житті значно спокійніша своєї кіногероїні. Але що поєднує обох жінок - це любов до власного будинку. Меблі у квартирі Ганни Фроловцевої блищать і сяють немов нові. Але ж майже вся обстановка акторки має багату історію та іде коріннями у XIX століття. У відмінному стані свої фамільні меблі артистка підтримує особисто.

- Меблі у вас у квартирі дуже гарні і видно, що стародавні. Від кого вони вам дісталися?

- Ці меблі перейшли мені від моїх предків, які були з відомого купецького роду. Тоді, щоб підкреслити свій статус, люди намагалися обставити житло гарними і дуже солідними речами.

Всі ці предмети мені дуже дорогі, як пам'ять. Адже в ці шафи ставили посуд мої прапрабабусі і прадіди. За цим столом обідало не одне покоління моїх предків, тому я дуже тремтливо ставлюся до історії своєї родини.

- Хто вам допомагає підтримувати все це в такому порядку?

- Ніхто не допомагає - усе роблю сама. Якісь поради давали мої бабусі та дідусі, яких вже давно немає в живих, а про деякі речі я дізнавалася сама.

Наприклад, протирати поліровані меблі можна тільки дуже м'якими ганчірками: із замші, фланелі або м'якого сукна. Раніше я робила ганчірки зі старих фланелевих сорочок чоловіка. Однієї сорочки вам вистачить не на один рік.

Я регулярно протираю свої меблі спеціальним розчином, щоб підтримувати їх у гарному стані. У склянку найдешевшого пива кидаю шматочок воску і кип'ячу цей напій. Після того як суміш остигає і стає теплою, наношу її на всі поліровані поверхні. Після цього натираю їх шматком вовняної тканини.

- Ні для кого не секрет, що на полірованих поверхнях дуже швидко накопичується пил. Це можна якось перемогти?

- Так, звичайно. Для цього нам потрібно приготувати спеціальну суміш - беремо одну частину шампуню, стільки ж антистатику і вісім частин води. Якщо на гладкій поверхні ваших улюблених меблів з'явилися мутні плями або розводи, нанесіть на зіпсовану поверхню рослинну олію. Але в жодному разі не лийте багато - шар повинен бути тонким.

Олія відновить блиск і розчинить забруднення. Якщо ваші поверхні раптом стали тьмяними, то їм можна досить просто повернути колишній блиск. Для цього потрібно змішати у рівних частинах маслинову олію і винний оцет. Отриману суміш гарненько збовтуємо, мочимо в ній ганчірочку і протираємо поверхні. Після цього беремо м'яку ганчірку і ретельно поліруємо меблі. Але робимо це легко - без сильного натискання. Ще чудово освіжає поліровані меблі реп'яхова олія.

Її потрібно капнути на ватку, загорнути у бавовняну непотрібну шкарпетку, через яку олія буде трохи просочуватися. Цим нехитрим пристосуванням можна протерти всі поверхні. Після цього вже потрібно відполірувати все шматком фланелевої тканини - також без натискання.

- Поліровані меблі вважаються не дуже практичними, тому що на них видні всі сліди та плями - від склянок, чайників, вазочок, свічників. Як ви виводите їх?

- Найпростіший спосіб видалити пляму з полірування - це протерти її ганчіркою, змоченою в теплій мильній воді. Після цієї процедури меблі потрібно витерти насухо. У жодному разі не залишайте поверхню вологою надовго. Ще можна протерти ушкоджене місце ганчірочкою з гасом, але після цього не забудьте витерти поверхню насухо і відполірувати. Ну і звичайно ж, добре провітрити кімнату. Ще білу пляму на поліруванні можна стерти звичайним шкільним ластиком. Тільки виберіть гумку пом’якіше. Після стирання знову ж не забудьте відполірувати поверхню ганчірочкою, трохи змоченою у спирті.

- З поліруванням тепер нам все зрозуміло. А чи є у вас фірмовий рецепт чищення м'яких меблів?

- Цьому дивану значно більше ста років, а виглядає він, немов тільки що з меблевого магазина. Щотижня я його протираю злегка вологою м'якою губкою - вона видаляє пил і освіжає тканину. Якщо раптом з'являється якась пляма, то я беру засіб, що чистить, на основі води. І в жодному разі не тріть тканину жорсткою щіткою і не використовуйте різні відбілювачі. І тоді ваші меблі будуть слугувати вам десятки років.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7078 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс