Чим топити камін?

15 серпня 2012

І в солідних заміських котеджах і в невеликих дачних будинках, багато хто використовує різноманітні каміни або стильні металеві пічки, що віддалено нагадують традиційні «буржуйки». Камін або пічь в будинку не тільки створюють елегантну та затишну атмосферу, вони ще і відмінно обігрівають житло. І отут виникає питання - чим же найкраще топити камін або пічку?

Існує кілька видів палива. Традиційно каміни та печі топлять деревом, вугіллям, паллетами (відходи деревообробки) - це так зване тверде паливо, а також використовують газ, рідке паливо. У кожного із цих видів пального є свої плюси та мінуси. І чим саме топити, залежить від: типу каміна або печі, можливості та обсягу приміщення, переваг господарів будинку.

Деревина - найбільш популярний і розповсюджений вид палива для камінів і пічок. Це в основному листяні дерева: береза, дуб, осика, липа та багато інших. Ці породи дерев мають відмінну тепловіддачу та підходять практично для будь-яких камінів і пічок. Хвойні дерева: ялина, сосна, кедр також добре підходять для топлення, але не так як листяні породи, до того ж, дрова з хвойних порід швидко згорають та при горінні «стріляють» вугіллячками.

Чемпіоном з тепловіддачі серед деревного палива є береза. Єдиний мінус березових дров - утворення кіптяви під час згорання. Для того щоб цього уникнути варто підкинути в камін або піч кілька дров з осики, вільхи. Утворення сажі відбувається також і під час згорання хвойних порід, тополі.

Навпроти, дрова з дуба та бука, хоча і довго розпалюються, дають відмінний жар і практично не залишають сажі.

НА ЗАМІТКУ

• Дрова повинні бути однакової товщини - до 12 см і довжиною сантиметрів на 5 менше паливоприймача.

• Найкраще, закласти в піч або камін всі дрова, для рівномірного згорання.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6967 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс