Укладання ламінату своїми руками

11 липня 2012

Зробити укладку ламінату своїми руками не так складно, як здається на перший погляд. Наша стаття допоможе вам зробити це самостійно!

Зробити укладку ламінату своїми руками не так складно, як здається на перший погляд. Наша стаття допоможе вам зробити це самостійно!

З появою ламінату ремонт підлоги став значно простіше. Великий вибір квітів і фактур, широкий діапазон цін - ось лише деякі переваги цього матеріалу. Але основна причина його популярності - легкість і простота монтажу. Однак і тут є свої тонкощі.

Перед укладанням ламінат повинен прийняти температуру і вологість приміщення, в якому буде покладений. Для цього його необхідно залишити на 48 годин в запечатаних упаковках посередині кімнати з температурою не менше 18 градусів.

ІНСТРУМЕНТИ

- Рівень (бажано не менше 2 м);

- Електролобзик для розпилювання пластин (ножівка з дрібними щербинами);

- Рулетка;

- Кілочки, бруски і молоток.

Подбайте

про підкладці

Перед монтажем на бетонну основу або підлогу з керамічної плитки необхідно укласти внахлест шар поліетилену для вологоізоляції. Плівку слід розміщувати перпендикулярно пластинам, а місця її з'єднання склеїти.

Гідроізоляція не потрібна, якщо ламінат укладають на лінолеум або дерев'яне покриття. Потім на поверхню підлоги поміщають встик шар спеціальної шумопоглинаючою підкладки товщиною 2-6 мм. Крім акустичного ефекту, вона згладжує нерівності підлоги.

Увага! Не варто збільшувати товщину підкладки, укладаючи її, наприклад, в два шари - можливий перепад висоти між підставою підлоги і пластинами, що може привести до поломки покриття.

ПІДГОТОВКА ДО УКЛАДАННЯ ЛАМІНАТУ

Якщо укладання ламінату відбувається взимку, приміщення має обов'язково опалюватися! Недотримання цього правила може згодом призвести до деформації покриття.

РІВНУ ПІДЛОГУ ДЛЯ УКЛАДАННЯ ЛАМІНАТУ

Ламінат монтують на рівну і чисту поверхню, при цьому велике значення має якість стяжки і площина - допускаються шорсткості не більше 1 мм. Інакше через перепади висоти підлоги пластини можуть зламатися в місцях з'єднання.

Але у різних виробників ламінату допуски і коливання можуть відрізнятися - уважно читайте інструкцію, що додається та інформацію на упаковці. Укладання ламінату не допускається на килимові покриття, але можлива на паркет або лінолеум, якщо вони надійно закріплені і відповідають вимогам, що пред'являються до основи підлоги.

ОСНОВНА РОБОТА

Ламінат можна настилати уздовж довгої стіни, перпендикулярно їй і навіть по діагоналі. Той чи інший спосіб дозволяє візуально змінити пропорції приміщення або підкреслити певні деталі.

Як правило, укладання ламінату починається від стіни. При цьому необхідно залишити зазор між стіною і ламінатом не менше 1 см і зафіксувати його спеціальними клинами.

Якщо ж довжина кімнати більше 10 м, потрібні додаткові зазори - так звані деформаційні шви, які закривають спеціальним профілем. Це продиктовано тим, що деревина (складова ламінату), залежно від вологості повітря в приміщенні, може коливатися в розмірах.

Уклавши матеріал, залиште підлогу на добу - не ходіть по ньому, не поспішайте розставляти меблі або стелити килим. Потім можна видалити кілочки з зазорів під стіною і закріпити плінтус.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6364 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс