Як заощадити на ремонті?

18 липня 2012

Якщо робити косметичний ремонт самим можна істотно заощадити! Пропонуємо вам 10 способів!

Зробили попередні підрахунки? Додали до отриманої суми ще, як мінімум 15%? Жахнулися? Не варто так вже переживати, якщо отримана сума схожа не на грошовий еквівалент, а на якусь відстань до астрономічного об'єкту.

Так, саме стільки коштує жити у відремонтованій, затишною, комфортною квартирі. Але не потрібно бігти в аптеку і купувати валідол. Не варто впадати в довгострокову депресію, з усіх складних ситуацій можна знайти вихід. Тому перш, ніж витрачати свої нерви, подумайте, на чому можна заощадити. Ремонт у квартирі - це така справа, в якому можна на чому заощадити.

ЕКОНОМІЯ НА БУДІВЕЛЬНИХ І ОЗДОБЛЮВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛАХ

На цьому можна і потрібно економити гроші. Але не до фанатизму і божевілля. Тут, як і скрізь, важливо знайти оптимальне співвідношення ціна-якість.

ЕКОНОМІЯ НА УСТАТКУВАННІ

Сантехніка, електрика, опалювальні прилади, кондиціонери, вентиляція. Тут так само, як і з будівельними матеріалами, економити потрібно дуже обережно. Дешеві і неякісні прилади можуть зламатися на другий день.

ЕКОНОМІЯ НА РОБОЧІЙ СИЛІ

Якщо кошти обмежені, не варто, звичайно, звертатися в найдорожчі і розкручені будівельні компанії. Виберіть гарну, солідну, досвідчену фірму з рекомендаціями, що не завищує ціни і не женеться за надприбутками.

10 СПОСОБІВ  ЯК ЗАОЩАДИТИ НА РЕМОНТІ: 

• Перед початком ремонту обдзвоните магазини будматеріалів, проревізуйте Інтернет, відвідайте ринок і складіть табличку, що і де можна купити дешевше.

• Хорошим варіантом стане купівля матеріалів, особливо чорнових (брус, цемент), по оголошеннях. Як правило, через оголошення реалізують матеріал, який був зекономлено при роботах, що дуже позначається на його ціні.

• Підлоги на кухні краще покрити плиткою. Це дорого, але варто того. Будь недорогий лінолеум за кілька років втратить пристойний вигляд. І доведеться витрачатися знову.

• Якщо в сім'ї немає алергіків, вибирайте для підлоги в кімнатах ковролін. Якщо підлога у вас дерев'яний, ще простіше покрити його лаком. Тільки вибирайте імпортний: у наших лаків занадто отруйний запах.

• Для вікон, дверей і батарей купите саму звичайну білу фарбу.

• Якщо плануєте шпаклювати стіни перед обклеюванням шпалерами, замість дорогою акрилової шпаклівки радимо придбати дешеву - гіпсову.

• Відомо, що залишки шпалер продають за зниженою ціною, тому, прийшовши в магазин, відразу ознайомтеся з кошиком залишків. Ви можете обклеїти стіни двох-і трибарвними шпалерами. Найкраще поєднує дві забарвлення: внизу - більш темна, однотонна, вгорі - світліше, з виразним малюнком.

• Не поспішайте купувати готовий бордюр: це дуже дорого! Виберіть у магазині рулон смугастих шпалер серед залишків, розріжте його на смуги - і отримаєте неповторний бордюр, та до того ж втричі дешевше.

• Придивіться також до шпалер під фарбування. Вони трохи дорожче паперових, але мають свою перевагу: вони ширші і довші, а їх текстура, що нагадує рогожку, виглядає добре і не стомлює око. До того ж через кілька років, коли ви знову задумаєтеся про ремонт, переклеювати шпалери не треба - ви просто пофарбувати їх в інший колір. Таку процедуру можна повторювати від 8 до 10 разів.

• Якщо ви оформляєте шпалерами дитячу, не варто купувати тільки «дитячі» шпалери. Вони коштують дорого, а від яскравих мультяшних героїв і звіряток швидко почне рябіти в очах. Просто підберіть до рулону «казкових» шпалер більш дешеве однотонне супровід (краще пастельна) і скомбінуйте їх на ваш смак.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5758 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс