Як правильно розрахувати необхідну кількість елементів для монтажу водостоку?

25 липня 2012

Якщо говорити спрощено, то водостічна система складається з жолобів із заглушками, ринв, лійок, колін стічної системи та кріплення - хомутів і кронштейнів для жолоба.

Довжина жолоба повинна дорівнювати довжині карниза за скатом. Що ж стосується кронштейнів, то їх встановлюють через кожні 0,5 м, а сполучні елементи - на всі стики жолобів попередньо промащуючи їх силіконовим герметиком.

На 10 стиків у середньому витрачається 1 флакон герметику обсягом 0,3 л.

На дахах простої конфігурації однієї ринви діаметром 90 мм достатньо для того, щоб відвести воду зі 100 кв. м поверхні. Розміщують ринви, як правило, за кутами будинку рівномірно розподіляючи стік, але на невеликих будовах можна обійтися однією ринвою, а жолоба з'єднати за допомогою елементів, називаних кутами. Розширювальні лійки встановлюють, якщо довжина жолобів перевищує 18 м.

Кількість труб, хомутів і колін стічної системи визначають, заміривши висоту карниза від вимощення, його ширину і розміри елементів фасаду. Кількість лійок жолоба повинна дорівнювати кількості труб. Виступаючий карниз обходять, установлюючи коліна труби, а якщо ширина карниза більше 300 мм, то буде потрібна ще додаткова вставка труби. Якщо труба не буде приєднана до колектора, установіть внизу спеціальний наконечник або заглушку та відвід для бочки (із трубкою або без).

До стіни ринву притискають хомутами, обов'язково встановлюючи їх на всі з'єднання труб. Якщо стіни будови цегельні або бетонні, будуть потрібні хомути з багнетами, а якщо стіни оброблені деревом, фасадними панелями, профнастилом або сайдингом - хомути з вухами.

Щоб система не засмічувалася листям та іншим великим сміттям, деякі виробники оснащують свої водостоки знімними решітками.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6613 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс