Овочі-велетні без хімії

5 червня 2013

Усе частіше особливим шиком вважається виростити плоди покрупніше. І найвищий пілотаж - виростити їх без мінеральних добрив!

Англійський пенсіонер Пітер Глейзбрук знайшов спосіб рішення продовольчої проблеми. У себе на присадибній ділянці він успішно вирощує особливим способом гігантські овочі. Наприклад, 8-кілограмову цибулю.
Англійський пенсіонер Пітер Глейзбрук знайшов спосіб рішення продовольчої проблеми. У себе на присадибній ділянці він успішно вирощує особливим способом гігантські овочі. Наприклад, 8-кілограмову цибулю.

Виростити гігантські плоди нескладно. Для цього потрібно використати кілька прийомів - жорстко зменшити кількість плодів на рослині (на баштанних залишають по одному, на помідорах з кисті по одному, і зменшити кількість кистей).

ДОБРИВА

Попередньо потрібно як слід вдобрити ґрунт. На кожний 1 м2 висипають 2-3 відра перегною. А ще краще, якщо саджати в спеціальні ямки, заповнені перегноєм. Не скасовує така рясна органіка і підживлень протягом літа. Для підживлень беруть коров’як або пташиний послід.

ПОЛИВИ

Поливають кілька разів на тиждень, і досить рясно. Овочі ростуть як на дріжджах. Розміри вражають. Тільки от чи потрібно вам це? Здивувати знайомих і сусідів можна, а практичної користі ніякої. Не випадково відомі селекціонери на виставки возять гігантські плоди, а от у виробництво запускають сорти з дуже скромними розмірами. Адже фермерові потрібний урожай, дружність дозрівання, стійкість до хвороб і зовнішній вигляд зі смаком.

МІНУСИ

У великих же овочів є тільки зовнішній вигляд. Транспортуванню вони піддаються слабко, на смак водянисті і кислуваті. Вирощені на подібній, азотній, дієті до того ж напхані нітратами, і відразу їх вживати в їжу небажано. А через передозування азоту вони погано зберігаються. Лише відправивши на переробку, можна через півроку без побоювання їх з'їсти. Нітрати за цей час розпадуться.

Хворіють рослини на рясному підживленні коров’яком сильніше звичайних посадок. Компенсувати недолік можна, додавши туди комплексне добриво з підвищеним вмістом фосфору та калію. Якість урожаю від цього тільки виграє.

Сумніваємося, що потрібно виганяти великі плоди. Краще ставити на численних зав'язях нехай і середнього розміру. І якщо частину з них ушкодять шкідники або хвороби - буде не так кривдно: завжди на кущах знайдеться їм заміна «про запас».

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7142 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс