Секрети вирощування баклажанів

26 червня 2012

Баклажани, як і будь-який інший виходець із теплих країн, люблять багатий органікою, волого- і повітропроникний ґрунт, підвищені дози азоту, сонце, тепло... Причому тепло в першу чергу.

Для росту і розвитку баклажанам потрібна температура 23-27°С. Щоб вбити розсаду, не потрібні заморозки – баклажани загинуть вже при температурі, близькій до нуля. А при 12-14°С вони перестають рости. Якщо температура знизилася до +8°С, у рослинах відбуваються необоротні фізіологічні зміни, що ведуть до зниження врожаю.

Удобрювати баклажани гноєм не можна, тому що вони підуть у бадилля на шкоду плодоносінню. Недостатньо повне запилення квіток може бути причиною появи нестандартних (кривих) плодів. Щоб запобігти цьому, треба застосувати штучне доопилення квітучих рослин, тобто у спекотну сонячну тиху погоду зробити легке струшування рослин.

Недолік вологи у ґрунті, висока температура повітря викликають здеревіння стебел, опадання бутонів та листя як у перцю, так і у баклажанів. Тому в ідеалі необхідно влаштувати краплинне зрошення та замульчувати ґрунт соломою або тирсою.

На відкритих ділянках необхідно захистити насадження баклажанів від вітру за допомогою лаштунків - насаджень з високорослих культур, які заздалегідь висаджуються розсадою навколо грядки (це буряк, боби, кукурудза). При посадці і розпушуваннях не забувайте, що у баклажанів дуже велике листя і маленькі поверхневі корені.

Будь-яка їхня травма надовго затримає ріст кущів. Рихлити ґрунт треба неглибоко і дуже акуратно, а поливати висаджені рослини часто.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7852 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс