Органічні підживлення

7 червня 2012

Кожний хлібороб може самостійно готувати для себе мікробні препарати, майже настільки ж різноманітні за складом, як культури ефективних мікроорганізмів (ЕМ), що продаються, але зі своїх, місцевих, пристосованих до клімату і ґрунтів мікробів, що буде екологічно більш грамотно та практично.

Пропонуємо практичний, простий і дешевий спосіб відновлення родючості ґрунту та підвищення врожайності рослин. З огляду на те, що головним компонентом ЕМ є дріжджі та молочно-кислі бактерії, яких і без того достатньо у ґрунті та навколо нас, як закваску органічних настоїв можна використовувати звичайну цукрово-дріжджову бражку.

Готується настій так. В 200-літрову ємкість кладете:

- лопату деревного або трав'яного попелу;

- піввідра гною або посліду;

- відро гнилої соломи або опалого листя;

- лопату перегною, компосту або просто садової землі;

- лопату піску;

- 3 літри бражки;

- літр молочної сироватки або кисляку.

Бражка готується так: на 3 літри не хлорованої води береться 5 ст. ложок цукру і щіпка дріжджів. Бродить 2-3 доби, потім додається в загальний бак. До використання зберігати бражку потрібно в холодильнику - вона цінна, поки не закисла.

У загальному баці вся бодяга настоюється протягом тижня. Іноді її варто перемішувати. При використанні настій розбавляється не менше ніж у два рази.

Для підживлення рослин можна використовувати настій бур'янистої трави. В 200 літрову бочку закладають бур'янисту траву 2/3 бочки (можна додати 2 лопати попелу). Заливають водою, закривають плівкою зверху. Настоюється два тижні. При використанні настій розбавляють 1 до 10.

Свіжий також застосовується як підживлення. В 200 літрову бочку закладають свіжий гній, 1/3 бочки. Заливають водою. Настоюється два тижні. При використанні настій варто розбавляти 1 до 10. Настій з курячого посліду готується так само, тільки при використанні його розбавляють 1 до 20.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6514 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс