Вода жива та мертва

16 січня 2013

У певних умовах вода може мати цілющі властивості, не замерзати при дуже низьких температурах, підвищувати врожай овочів і навіть боротися з грибковими хворобами. І зовсім необов'язково шукати «живу і мертву» воду в болотах і річечках. Отримати її можна і вдома - за допомогою звичайного електролізу.

Частіше таку воду називають активованою. Вся «сіль» у її структурі. У процесі електролізу позитивно заряджені частки притягаються до анода, і така вода здобуває кислотні властивості. А негативні іони накопичуються біля катода і надають воді лужні властивості.

Властивості у цієї, на перший погляд, однакової води зовсім різні.

МЕРТВІШЕ НЕ БУВАЄ

Кислотна (або «мертва») вода - відмінний бактерицид. Вона знищує збудників хвороб у ґрунті, вбиває мікробів, знищує грибки та навіть може винищувати дрібних комах - типу попелиці, трипсів, білокрилки, нематод... Нею поливають рослини, її використовують для позакореневих підживлень. Рослинам вона шкоди не наносить, якщо не рахувати вповільнення росту. Цю властивість часто застосовують при поливі розсади: у боротьбі з чорною ніжкою та переростанням.

Також за допомогою кислої води можна виконувати дезінфекції теплиць, парників, підвалів і льохів. Збільшити тривалість зберігання плодів і овочів можна, обприскавши їх перед закладкою «мертвою» водичкою.

Іноді корисно лікуватися «мертвою» водою і людям - вона знижує кров'яний тиск, зменшує болі, заспокоює нерви. Зберігає свої властивості така вода недовго. Краще використовувати свіжоприготовлену. Втім, повністю свої властивості вона втрачає тільки через два-три тижні.

БЕЗКОШТОВНИЙ СТИМУЛЯТОР

Лужна (або «жива») вода має зовсім протилежну дію. Найчастіше її використовують як стимулятор, замочуючи в ній насіння на 4-6 годин. Завдяки цьому підвищуються схожість і енергія проростання.

Навіть зів'ялі квіти у ній на деякий час оживають. Якщо рослини і кімнатні квіти поливати нею хоча б раз на 1-2 тижні, то вони ростуть набагато швидше та рясніше квітують. Помітно збільшується і раніше достигає врожай.

Ось тільки зберігається така вода дуже мало - щонайбільше один тиждень.

НІ ЖИВИЙ НІ МЕРТВИЙ

Трохи іншого роду потала вода. Але для розсади вона незамінна. Рослини на ній ростуть як на дріжджах. Вона краще проникає в рослини, добуваючи із ґрунту навіть важко розчинні елементи живлення. Так що виростити якісну розсаду за допомогою поталої води можна і на худому ґрунті. Одержати її нескладно у звичайному холодильнику, використовуючи лід з морозилки. Зараз повно різних пакетів для заморожування води. Каструлю використовувати небажано - при замерзанні вода її деформує. Проблема з поталою водою в тому, що вона зовсім не зберігається і за добу-дві втрачає молодильні властивості.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9618 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс