Правильний підхід до вибору інструментів для роботи у своєму саду

19 грудня 2012

Знати, що ви хочете побудувати та посадити, - це одне. Але щоб утілити все це в життя, потрібні надійні джерела придбання матеріалів, необхідного інструменту і продумані послідовні дії. Які інструменти є необхідними та у які варто вкладати гроші?

Для того щоб ваша діяльність з облаштування саду була успішною, варто засвоїти деякі основні принципи організації будмайданчика у власному саду. Хто вирішив створити сад власними руками, не повинен заощаджувати на інструменті, тому що три дешеві лопати, що погнулися, стоять однієї довговічної, не говорячи вже про зекономлені нерви та витрати. Тому до стандартного оснащення повинен входити цілий ряд міцних, надійних і ергономічних будівельних і садових інструментів.

Слід зазначити, що гарний інструмент має й естетичну цінність. Це доводять фотографії (переважно англійських садів), де на фоні пишних чагарничків і повзучих рослин видніється уткнута в землю кована вручну лопата. Значить, за гарним інструментом краще відправлятися не в будівельний маркет, а до місцевого торговця будівельним інструментом. Там є тачки, совкові лопати, киркосапи, будівельні віники та інше корисне начиння професійної якості.

Оптові торговці товарами для садівництва та лісового господарства - ще одне надійне джерело придбання гарних інструментів.

Вони, щоправда, є не в кожному регіоні, але при теперішніх можливостях пересилання це досить несуттєво. Товар можна замовити за каталогом або через Інтернет, і його привезе служба доставки.

Звичайно ж, потрібно б перевірити інструмент, що сподобався, або хоча б подібний йому, щоб упевнитися в зручності роботи з ним, оцінити довжину черешка та вагу.

Залежно від того, що потрібно робити в саду, оснащення варіюють або уточнюють його склад. Наприклад, для створення покриттів, зв'язаних водою, потрібне ручне трамбування, що використовується також для ущільнення гравійної підкладки під фундамент.

Крім того, необхідним є велике сито, яке можна легко зробити і самому зі спеціального ситного дроту (продається в магазині господарчих товарів), з розміром отворів 5-8 мм.

Для спорудження стін з природного каменю необхідний міцний, стійкий візок для перевезення вантажу. Він послужить гарну службу, наприклад, під час перевезення саджанців дерев і чагарників або рослин у брилах землі для посадки їх у викопані ями.

Крім того, для робіт з будівництва стін потрібні кувалда, молоток муляра, а також зубила в різних виконаннях.

Кому потрібно пересаджувати багато дерев і чагарників, той повинен купити важку лопату з довгим черешком (лопату для корчування), у неї важіль більше звичайного. Рукоятки інструментів, які використовуються як важіль (наприклад, лопати, перекопувальні вила), повинні бути виготовлені з ясена.

Інструменти зі змінними рукоятками хоч і гарні з погляду універсальності, але для тривалих важких робіт непридатні, тому що втулка для зміни рукояток являє собою потенційно слабке місце.

Інструменти, які рідко використовуються, займають багато місця або ж просто дорого коштують, краще брати напрокат.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6437 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс