Що таке біорезонансна терапія

5 червня 2013

Часто доводиться чути про біорезонансну терапію, яка, нібито, не допомагає тільки ледачим і безнадійним грішникам. Що ж це за метод такий? Про це розповів професор, доктор технічних наук, директор Міжнародної Асоціації Інтеграційної медицини Валерій Валентинович Кузьмук.

- Отже, що таке біорезонансна терапія, Валерій Валентинович?

- Біорезонансна терапія (БРТ) - новий напрямок у лікувальній і профілактичній медицині. Прилади біорезонансної терапії працюють з коливаннями людського організму згідно принципу індукції. Оскільки притаманні пацієнтові коливання та сигнали мають електромагнітну природу, можлива їхня передача по кабелю. До речі, це доведено експериментально. 

- І що це дає хворому?

- Це приводе до стирання або зниження обсягу патологічної інформації в організмі. Мета даної терапії полягає в нейтралізації патологічних коливань у пацієнта та в активації імунних сил організму. При цьому не використовується ніякої зовнішньої енергії, всі коливання є фізіологічними. 

- А що означає поняття «коливальна модель пацієнта»?

- У БРТ у якості терапевтичного агенту використовуються не речовини та матеріали організму пацієнта, а його електромагнітні коливання, тобто можна говорити про «біофізичну» ізотерапію. Біорезонансна терапія працює в біофізичній площині, будучи електромагнітною резонансною терапією. Прилад інвертує (перетворює) патологічні коливання і повертає їх пацієнтові. 

Електромагнітне поле пацієнта відразу ж реагує на ці сигнали. Цей процес повторюється протягом часток секунди, придушуючи та знищуючи патологічні коливання і поступово відновлюючи фізіологічну динамічну рівновагу. Починається самолікування організму.

- Отже, біорезонансна терапія - це не електроакупунктура...

- Цілком правильно. У ній не використовуються ні позитивні, ні негативні імпульси. При терапії за допомогою приладів для біорезонансної терапії пацієнт зіштовхується з електричним струмом не більше, ніж якби він говорив у мікрофон або слухав музику в навушниках.

А основним принципом біорезонансної терапії є інверсія: коливання, що знімають з руки пацієнта, надходять на вхід приладу, інвертуються на 180 градусів, підсилюються і подаються з виходу приладу на іншу руку пацієнта. При цьому патологічні коливання гасяться (елімінуються), а нормальні, фізіологічні лише злегка послабляються, що є тренуючим чинником.

При гострих захворюваннях зазвичай достатньо 1-3 сеансів терапії, іноді 5. При хронічних захворюваннях у більшості випадків потрібно 5 - 10 сеансів.

Наступною особливістю приладів для біорезонансної терапії є наявність так званого «інтервального» режиму роботи, тобто лікування з паузами. Після  певного часу терапії організму потрібна перерва. 

- Які можливості застосування біорезонансної терапії?

- Біорезонансна терапія є особливо ефективною в тих випадках, коли досягнення терапевтичного успіху традиційними методами неможливе або сполучене з великими часовими та іншими витратами. Вона сполучає в собі принципи таких методів лікування, як акупунктура, електропунктура по Фоллю, гомеопатія, нозодотерапія, ізотерапія, невротерапія та багато інших, не намагаючись замінити жодну з них.

Показання ті ж, що й при гомеопатичній терапії, акупунктурі та біомедицині в цілому. У першу чергу - хронічні дегенеративні захворювання, ревматизм, ослаблення імунної системи, алергії. Болючі відчуття всіх видів. Невралгічні болі, ревматичні невралгії, рани, що важко гояться, післяопераційне лікування. У цьому переліку також астма, бронхіт, гастрит, дуоденіт, виразка. 

- А чи є недуги, які нема рації лікувати за допомогою БРТ?

- Звичайно, БРТ - ніяка не панацея від всіх недуг. Приміром, шизофренія або маніакально-депресивний синдром не підлягають впливу БРТ. Є й інші хвороби, які не піддаються біорезонансній терапії, так що питання про застосування методів БРТ повинен вирішувати фахівець.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9371 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Коментар фахівця»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс