Суп-пюре: кілька швидких рецептів

14 листопада 2012

Суп-пюре - це густий суп, приготовлений з протертих овочів, круп, м'яса, птаха або риби. Ця страва одночасно дієтична і дуже смачна: навіть якщо ви не любите перше, від супу-пюре навряд чи відмовитеся.

Найпоширеніший суп-пюре - грибний з грінками. Освоївши технологію, ви зможете приготувати крем-суп практично з чого завгодно: з брокколі, кольорової капусти та шпинату, з гарбуза та кабачків, а також - більш оригінальні супи з більш екзотичних продуктів.

ГРИБНИЙ СУП-ПЮРЕ З ПЕЧЕРИЦЬ ІЗ СУХАРИКАМИ

300 г печериць, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 150 мл вершків, 1 ст. л. вершкового масла, сіль, перець, спеції, мускатний горіх, зелень петрушки та кропу.

Гриби почистити і порізати. У каструлі з товстим дном розігріти масло і обсмажити нарізані цибулю, моркву, гриби протягом 5-7 хвилин. Залити киплячою водою, додати нарізану картоплю і довести все до готовності. Заправити сіллю, перцем, спеціями, мускатним горіхом.

Збити всі інгредієнти у блендері, потім вилити пюре в каструлю, додати вершки і прогріти суміш. Збалансувати смак.

Перед подачею на стіл суп прикрасити зеленню. Подавати з сухариками. Приготувати їх можна наступним чином: нарізати пшеничний хліб кубиками і обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю вершкового масла.

КРЕМ-СУП ІЗ СОЛОДКОГО ПЕРЦЮ

2 болгарських перці, 1 ч. л. меду, 1,5 см кореня імбиру, 1,5 чашки курячого бульйону, 0,5 чашки жирних вершків 33%, сіль, перець.

Перець почистити від насіння і плодоніжок та нарізати дрібними кубиками.

Імбир почистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками.

Налити в каструлю 1 ст. л. маслинової олії та злегка обсмажити перець з 1 ч. л. меду, поки він не втратить яскравий червоний колір і не стане жовтогарячим.

Додати здрібнений імбир, бульйон і вершки. Дати покипіти 10 хвилин.

Подрібнити перець з імбиром блендером або за допомогою міксера, процідити через дрібне сито і добре віджати ложкою. Перелити в каструлю, дати закипіти і додати за смаком сіль.

ДО РЕЧІ: можна за бажанням або трохи більше поварити, щоб вийшло трохи густіше, або додати вершків і бульйону, і подавати в чашках або склянках. Цей суп можна їсти як гарячим, так і холодним.

ГАРБУЗОВИЙ СУП-ПЮРЕ

Гарбуз - 800 г, морква - 300 г, часник часточки - 3 шт., цибуля ріпчаста (100 г) - 2 шт., рослинна олія - 30 мл, імбир свіжий - 5 см, сіль - 1 ч. л., вершки 20-22% - 100 мл, сметана - 100 г.

Вимити і почистити овочі. Нарізати їх довільними шматочками. Можна не використовувати моркву, а замінити її рівною кількістю м'якоті гарбуза.

Обсмажити овочі у невеликій кількості олії на середньому вогні протягом 5-7 хв., помішуючи.

Додати 1 літр гарячої води, натертий на тертці або нарізаний скибочками імбир, посолити і варити до м'якості овочів 10-15 хвилин.

Подрібнити овочі за допомогою блендера до однорідного стану, влити вершки.

Подавати цей суп можна із зеленню, зі сметаною або вершками. Дуже смачно буде, якщо покласти в тарілки кубики сиру з блакитною цвіллю та грінки.

КВАСОЛЕВИЙ СУП-ПЮРЕ З ГРИБАМИ

1 банка консервованої білої квасолі (800 г), 25-30 г сушених білих грибів, 1 велика цибулина, 50 г вершкового масла, 750-1000 мл бульйону (будь-якого - курячого, м'ясного, овочевого), 1/2 ч. л. сушеного чебрецю, сіль, перець, 3-4 шматки хліба для тостів, 1 зубочок часнику.

Гриби промити, залити склянкою гарячої води на 30 хвилин.

Квасолю відкинути на друшляк, промити під струменем холодної води, дати стекти.

Цибулю порізати кубиками, спасерувати на вершковому маслі до м'якості прямо в каструлі, де буде варитися суп.

Гриби відцідити (воду зберегти), дрібно порізати, додати до цибулі, злегка обсмажити разом. Додати квасолю.

Влити воду, у якій замочувалися гриби (обережно, щоб не потрапив осілий на дно пісок) і половину бульйону. Довести до кипіння, поварити 5 хвилин, потовкти у пюре.

Повернути на вогонь, довести до бажаної консистенції, вливаючи бульйон, що залишився, заправити сіллю, перцем і чебрецем.

Підрум'янити хліб у тостері, злегка натерти часником, нарізати кубиками. Подати суп з часниковими грінками.

СУП-ПЮРЕ З ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ ІЗ СИРНО-ЦИБУЛЬНИМИ ГРІНКАМИ

800-900 г замороженого або свіжого зеленого горошку, 5-6 стрілок зеленої цибулі, 50 г вершкового масла, 500 мл курячого бульйону, 150 г напівтвердого сиру типу “Російського”, 8 шматочків тостового хліба, сіль і перець - за смаком, сік половини невеликого лимона.

У цибулі відрізаємо зелені частини і відкладаємо убік. Білі корінці дрібно ріжемо.

Обсмажуємо в каструлі на розтопленому вершковому маслі протягом 1-2 хвилин. Додаємо горошок (можна не розморожувати попередньо), бульйон і 700 мл води. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і варимо близько 5-7 хвилин, до м'якості горошку. Знімаємо з вогню.

Готуємо грінки. Для цього тремо на великій тертці сир і дрібно ріжемо зелені частини цибулі. Змішуємо.

Половину шматочків хліба кладемо на сковороду з 2 ст. л. вершкового масла. Зверху кладемо сирну суміш і накриваємо шматочками хліба, що залишилися. Коли нижні шматочки зарум'яняться, перевертаємо і зарум'янюємо другий бік.

Знімаємо зі сковороди і нарізаємо кожний сендвич на 4 смужки або квадратика.

Суп перетираємо у пюре заглибним блендером. Додаємо за смаком сіль і перець, вливаємо сік лимона. Перемішуємо. Подаємо з сирно-цибульними грінками.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7753 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс