Бульбові бегонії

14 листопада 2012

Розкішні квітки бульбових бегоній, дуже схожі на троянди і камелії, прикрашають наші сади з червня до вересня, а захищені від заморозків балкони ще довше - з кінця весни до пізньої осені.

У відкритий ґрунт розсаду пересаджують на початку червня. При різкому зниженні температури рослини вкривають - інакше у них почорніють краї листя. У лунку кладуть мінеральні добрива, що містять калій і фосфор (за інструкцією), і добре проливають водою. Високорослі сорти бегоній або гібриди висаджують у квітник на відстані 25-35 см одну від одної, ампельні форми - у контейнери, через 10-15 см.

ОСОБЛИВОСТІ

Ґрунт повинен бути пухким та живильним (3 частини дерено-листяної землі, по 1 частині торфу, піску та перегнилого коров'ячого гною), з нейтральною реакцією. Рослини з дрібними квітками добре розвиваються на сонячних місцях, крупноквітковим краще у півтіні, де немає великих вітрів, щоб не ламалися тендітні соковиті пагони. Всі бегонії вологолюбні, при недостатньому поливі їхнє листя тьмяніє, а бутони обпадають. Але надлишок вологи викликає появу гнилі.

ПОРА НА СПОЧИНОК

У серпні – вересні, до заморозків, викопують бегонії, не обрізаючи стебла та листя, і разом з земляною грудкою переносять у сарай. Листя поступово засихають, а живильні речовини з них надходять у бульбу і протягом місяця нарощують її «мускулатуру». Після цього очищені бульби поміщають у ящик з піском або торфом, тримають у прохолодному приміщенні з температурою 12-14°С. Субстрат час від часу злегка воложать. Період спокою триває до березня. З появою молодих відростків бульби поливають теплою водою, переносять у світле місце. Потім їх знову очікує пересадження у відкритий ґрунт.

ПОРАДА

У спекотне літо поливають бегонії рано вранці теплою водою. При денному поливі листя страждає від опіків. А холодна вода може нашкодити кореням, які знаходяться у прогрітому ґрунті. Щоб підвищити стійкість рослин до екстремальних погодних умов, обприскують їх "Гуматом" або "Епіном".

 

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6118 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс