Як зберегти жоржини

31 жовтня 2012

Ці чудові квіти заслуговують на увагу. Їх чудові високі та великі суцвіття мають прекрасний вигляд як у групових, так і в одиночних посадках, закриваючи не зовсім привабливі куточки.

Після перших заморозків, при почорнінні листя, варто акуратно відкопати бульбокорені жоржин, зрізати стебла, залишивши «пеньки» висотою 10-15 см. Паличкою обережно прибрати ґрунт з бульб і злегка просушити у провітрюваному приміщенні. Не допускати занадто сильного висихання.

Зморщені та пересушені бульбокорені гірше зберігаються, а навесні дають досить слабкі пагони. Але, якщо їх, з іншого боку, погано просушити - можливе проростання бруньок вже восени, а це теж негативно позначається на розвитку рослин надалі.

При поганій просушці можуть загнивати і коренева шийка, і бульбокорені. Для запобігання цього жоржини варто обробити (припудрити) попелом або крейдою. У деяких випадках їх вмочують у глиняну бовтанку, у яку додають трохи мідного купоросу, і підсушують.

При зберіганні жоржин підтримують температуру +3-5°С, а вологість повітря – 60-70%. Необхідно, щоб у приміщенні була вентиляція.

У підвалі розміщати жоржини потрібно окремо від овочів, щоб не викликати грибкових захворювань на бульбах.

Сортові бульби невеликих розмірів обмазують рідким парафіном, що створює захисну плівку від випаровування. Але при цьому стежать, щоб брунька залишалася необробленою, вільно дихала. Можна тримати бульби і на поличках холодильника, витримуючи вищевказану температуру.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6766 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс