Догляд за руками та нігтями після роботи в саду

12 червня 2013

Робота садівника не буває чистою. Як не намагайся цього уникнути, а руки забуднюються, дряпаються, іноді натираються, бруд в'їдається в шкіру і забивається під нігті... Як же доглядати за шкірою рук і нігтями перед  і після роботи?

Більша частина бруду вимивається з-під нігтів після гарячого душу зі спеціальними рукавичками для тіла. Надягаєш рукавички і масажуєш тіло, а бруд з рук видаляється механічно. Ще більшого ефекту можна досягнути, якщо помити волосся: очиститься не тільки волосся, але й руки, і нігті. 

Додатково можна почистити розпарені нігті спеціальною щіткою для нігтів під водою. 

Зазвичай після описаного частина бруду все-таки залишається під нігтями. До кінця його можна усунути на розпарених руках під водою за допомогою манікюрної палички з апельсинового дерева. Акуратно проведіть нею під кожним нігтем, навколо нігтьового ложа і уздовж кутикули. Просушивши руки рушником, нанесіть крем або олію для кутикули на нігті, помасажуйте їх і акуратно відсуньте кутикулу тією ж дерев'яною паличкою. Нанесіть на руки гарний крем. Після такого 5-хвилинного міні-манікюру нігті будуть виглядати доглянутими і без видалення кутикули. 

Якщо подушечки пальців (частіше це трапляється з великим і вказівним) сохнуть і тріскаються від роботи, злегка потріть суху шкіру м'якою стороною пилки-пемзи для п'ят, поки шкіра не стане м'якою, гладкою і шовковистою, а потім намажте гарним живильним і зволожуючим кремом.

Суху шкіру рук, що лупиться, видаляйте ввечері засобами з альфа-гідроксикислотами (AHA) - гліколієвою, яблучною, молочною, цитрусовою, винною та ін. (їх часто об'єднують за назвою "фруктові кислоти"). Кислоти працюють набагато краще звичних для багатьох скрабів. Не розтягуючи шкіру, вони ефективно видаляють старі віджилі клітини з поверхні епідерміса і змушують шкіру "працювати" - виробляти новий колаген. Відлущуючи верхній шар шкіри, кислоти роблять її м'якою і шовковою на дотик. При постійному використанні вони також повертають шкірі початковий колір, виводячи некрасиві "вікові" коричневі крапки і пігментні плями, які є результатом впливу на шкіру сонячних променів. Після засобу з кислотою можна нанести на руки гарний зволожуючий і живильний крем. 

Нігті краще підтримувати короткими, виступаючими не більше 1-2 мм за довжину пальця. Такі нігті менше ламаються і надають рукам більш сучасний вигляд (особливо, якщо ви любите яскравий або темний лак). 

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД

1. Завжди працюйте в саду у рукавичках! Це не тільки фізичний захист рук від поранення та ушкодження, але й фільтр від сонячних променів. Під щільні садові рукавички (замшеві, шкіряні, прогумовані бавовняні і т.п.) можна надягнути тонкі гумові рукавички - вони охоронять руки від мозолів і бруду, що обов'язково потрапить під щільні верхні рукавички. 

2. На нігті нанесіть пару шарів лікувального зміцнювального лаку. Такий лак робить нігті міцнішими й охороняє їхню поверхню від тертя та бруду. Цей лак можна наносити кілька днів поспіль, не видаляючи, нарощуючи шари і захист. Якщо він "облазить" під час роботи, цього майже не помітно, адже лак прозорий. 

3. Щоб захистити нігті від садового бруду, можна перед початком роботи в саду пошкребти нігтями шматок сухого мила, краще дьогтьового. Мило заб'ється глибоко під нігті, "не пускаючи" туди бруд, а потім просто вийде відтіля під час миття рук. 

4. Для захисту подушечок пальців, якщо вони вже ушкоджені або легко ушкоджуються (зазвичай страждають великий і вказівний пальці), можна до роботи наклеїти на них пластир, а після роботи - зняти.

5. Вдень не забувайте наносити на руки зволожуючий крем із захистом від сонця, особливо, якщо ви користуєтеся відлущуючими засобами з кислотами! 

6. Заведіть гарну звичку тримати всюди зволожуючий крем для рук: в офісі, у сумці, у машині, поруч з усіма раковинами будинку... Так у будь-який момент ви зможете швидко нанести на руки краплю крему, що насичує шкіру вологою і робить руки доглянутими та запашними.

Бережіть свої руки! Руки першими приймають на себе удари від мінливої погоди, фізичної праці, мийних засобів і ультрафіолету. Нехай наші руки подовше не видають того, що припадає на їхню долю.

ЗМІЦНЮВАЛЬНІ МАСКИ ДЛЯ РУК

Картопляна маска. Тепле картопляне пюре залити молоком. Додати лимонний сік або ефірні олії. Маски з овочевих пюре добре зміцнюють і вітамінізують шкіру рук. Під час готування можна залучити фантазію і створювати свої рецепти.

Зм'якшувальні маски для рук. Відмінно зм'якшують шкіру вівсяні пластівці. Щоб використати їх у масці потрібно заздалегідь перемолоти пластівці і залити водою або молоком до набрякання. Потім до цієї маси можна додати кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії + лимонний сік або ложку вершкового масла і трохи меду. А можна змішати з ложкою меду і яєчним жовтком.

Маска з меду зробить вашу шкіру неймовірно оксамитовою, на зразок того як діють на шкіру маски для обличчя з меду.

Зволожувальні маски для рук. Добре воложить шкіру маслинова олія. Підігрійте її та нанесіть на руки, надягніть бавовняні рукавички. Можна використовувати й таку маску: 2 ст. ложки знежиреного сиру + столова ложка міцного зеленого чаю + чайна ложка маслинової олії.

Перед тим, як накласти маску - вимийте руки з милом і насухо протріть. Потримайте 15-20 хвилин, змийте теплою водою. Після процедури обов'язково скористайтеся кремом.

 

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 10100 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс