Мускатний горіх

2 січня 2013

Мускатний горіх - це сухі плоди вічнозеленого мускатного дерева. У нього сильний аромат і злегка гіркуватий смак. Мускатний горіх широко використовується як інгредієнт рослинних лікарських препаратів. Так якими ж лікувальними властивостями володіє мускатний горіх? 

ЛІКУЄ ДІАРЕЮ

Змішайте 15 г меленого мускатного горіха з яблучним соком або банановим пюре. У вас вийде ефективний натуральний засіб проти діареї, викликаної розладом шлунка. А ті ж 15 г мускатного горіха в порошку зі столовою ложкою свіжого соку амла знімуть гикавку і ранкову нудоту.

РЯТУЄ ВІД НУДОТИ

Якщо додавати мелений мускатний горіх до запечених фруктів, молока та десертів, це допоможе роботі травної системи і позбавить від нудоти та блювоти, а також від здуття живота. Невелику кількість мускатного горіха можна приймати при хронічних захворюваннях нервової системи, а також при хворобах серця, що викликаються поганим кровообігом.

ПОЛІПШУЄ КРОВООБІГ

Мускатний горіх - гарний рослинний стимулятор, не тільки для мозку, але і для всього тіла. Його розслаблюючий аромат заспокоює організм, поліпшує кровообіг і допомагає в лікуванні тих хвороб, що пов'язані з поганим кровообігом.

ЗНІМАЄ М'ЯЗОВІ ТА СУГЛОБНІ БОЛІ

У цього горіха є протизапальні властивості, корисні при лікуванні болю у суглобах і м'язах. Ефірну олію мускату втирайте під час масажу в уражене місце. Це допоможе зменшити біль, розслабити тіло та позбутися від стресу.

УСУВАЄ МЕНТАЛЬНЕ ВИСНАЖЕННЯ

Мускатний горіх ще є і сильним стимулятором головного мозку. Він підвищує тік крові у тілі та допомагає краще концентруватися. Мускатний горіх стимулює мозок і таким чином знімає ментальне виснаження та стрес, залишаючи лише ясність мислення.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7465 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс