Зарядка для гіпотоників

14 листопада 2012

Люди, що страждають від зниженого тиску, скаржаться на нестачу сил для виконання фізичних вправ. Тому особливу увагу вони повинні приділяти вправам, спрямованим на нормалізацію тиску. А також намагатися уникати виконання вправ, що ведуть до його зниження.

ВПРАВИ, ЯКІ ПІДВИЩУЮТЬ ТОНУС

Вони відмінно підходять як для розминки перед фітнесом, так і для ранкової зарядки. І звичайно ж, ви можете виконувати їх протягом дня, якщо ви відчули нестачу сил і бажання спати.

1. Ляжте на спину, повільно підніміть ноги нагору. Далі напружуємо і витягуємо нагору ноги, тримаємо в такому положенні кілька хвилин і опускаємо назад.

2. Піднімаємо ноги так само, як і при першій вправі, крутимо ними "велосипед", рухаючись вперед, а потім назад. Можете допомагати собі руками. Виконувати вправу потрібно кілька хвилин.

3. Ляжте на спину, витягніть ноги, відтягніть носки. Далі піднімаємо руки по черзі нагору і "кидаємо" їх вниз таким чином, щоб вони як би вдаряли по поверхні. Вправу краще виконувати на ліжку або на м'якому килимку по двадцять разів для кожної руки.

4. Ускладнюємо вправу: підняти ноги і робити "ножиці" (розводити ноги та схрещувати так, щоб вперед виходила по черзі права та ліва нога). Витягнутими руками паралельно з ногами проробляти аналогічні рухи. Вправу виконувати кілька хвилин.

5. У лежачому або сидячому положенні зігнути ноги і підтягнути коліна до грудей. Обхопити їх руками, притиснути голову до колін. Видихнути і потягнути ноги від себе, як би намагаючись "розірвати" кільце рук, одночасно чинити опір м'язами рук і спини. Вправа виконується статодинамічно: м'язи потрібно напружувати для виконання "розриву" і розслаблювати. Час напруги і розслаблення - 5-10 секунд.

6. Підвівшись, опустивши руки вздовж тіла, потрібно витягнути прямі напружені руки перед собою і підняти їх нагору. Відступивши однією ногою назад, потрібно злегка прогнутися, відтягнути назад напружені руки. Повернути руки і ногу у вихідне положення. Опустивши руки, потрібно зігнути їх до живота, обхопити себе під ребрами руками, опустити голову і плечі вперед, згорбившись, як би згортаючись у клубок. Опустивши руки потрібно повернутися у вихідне положення, випрямитися і розслабитися. Виконати аналогічну вправу з іншою ногою. Повторити десять разів для кожної ноги.

Також варто врахувати наступні рекомендації: тренування потрібно виконувати через кілька годин після пробудження або до вечора. Саме у цей час відбувається приплив енергії;

- перед початком тренування вжити небагато солодкого для того, щоб підняти цукор у крові та відповідно збільшити тонус;

- розминка у спокійному темпі повинна тривати не менше 15 хвилин;

- на початку тренування виконувати прості вправи, які не активізують роботу багатьох м'язів.

Варто уникати:

- вправ з різкою зміною положення тіла (наприклад, присідання, нахили);

- тренувань у швидкому темпі.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7512 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс