Стимулюємо здоровий спосіб життя

22 травня 2013

Людство все ще не досконале у духовному плані: шанс на одержання матеріальної вигоди, як і сторіччя назад, є наймогутнішим спонукальним мотивом до дії, значно поступаючись щодо цього можливості відчути моральне задоволення.

Блискучий доказ цього постулату надали співробітники американської компанії Blue Care Network, що спеціалізується на медичному страхуванні - їхня система матеріального заохочення здорового способу життя стала дуже успішним проектом.

Страховикам довелося виплачувати менші суми, пов'язані з хворобами клієнтів, а самі клієнти значно поліпшили стан свого здоров'я, що, як відомо, не має грошового еквівалента, тому що є безцінним дарунком.

Протягом року в проекті брали участь більше 12000 чоловік. Всім учасникам роздали електронні крокоміри і запропонували щодня проходити відстань, рівну не менше 5000 кроків.

Щодня ввечері учасники через Інтернет передавали кодовані дані з крокомірів на сайт компанії.

Не змогли виконати умови угоди всього 3 відсотки учасників. Настільки великий успіх «оздоровчого» проекту пояснюється дуже просто: виконання умови (5000 кроків щодня) гарантувало знижку на медичну страховку від Blue Care Network у сумі, що могла досягати 2000 доларів США.

Наступне опитування, проведене співробітниками компанії, показало, що у 33 відсотків учасників умови одержання знижки викликали «внутрішній протест» через наявність у них «елемента примуса» - проте, вони слухняно виконували щодня покладену норму в 5000 кроків у надії одержати знижку.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5777 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс