Робимо шафу-купе своїми руками

20 березня 2013

Як можна власноруч виготовити шафу-купе.Чи складно зробити це у домашніх умовах? Звичайно, потрібно буде прикласти чимале зусилля й потрудитися, але при великому бажанні зробити меблі з ДСП не складе особливої праці.

ІЗ ЧОГО Ж ПОЧАТИ?

По-перше, потрібно визначити розміри нашої майбутньої шафи і зробити невеликий проект. Дуже важливо точно розрахувати всі деталі шафи, і тоді не буде ніяких проблем, коли будемо її збирати. Для прискорення процесу, скористаємося будь-якою із сучасних комп'ютерних програм для проектування корпусних меблів. Але й вручну, за допомогою олівця, лінійки та калькулятора, розрахувати розміри шафи-купе не складе особливої праці.

Для приклада візьмемо тристулкову шафу з розмірами 2,4 м у довжину, 2,6 м у висоту і 60 сантиметрів у глибину.

Проектування поділяємо на 7 етапів.

1. Вибираємо розміри проектованої шафи.

2. Задаємо параметри кришки, дна, цоколя.

3. Указуємо розміри задньої стінки.

4. Усередині нашого купе розташовуємо горизонтальні та вертикальні секції.

5. Вираховуємо необхідні параметри дверцят.

6. Додаємо відкриті бічні секції.

7.Розставляємо по місцях фурнітуру.

ПОЧИНАЄМО ВИГОТОВЛЕННЯ

Напевно знайдуться у вашому місті меблеві цехи, які надають послуги з розпилу листів ДСП та їх продажу. Вам тільки необхідно звернутися до них, вибрати підходящі кольори та товщину листа, що за кілька днів розпиляють за наданим вами ескізом і зроблять обклеювання крайки потрібних граней. Обклеювання крайки зазвичай входить у вартість розпилу, а ось обклеювання складних ділянок доведеться оплатити додатково.

Швидше за все, у цих цехах можна купити й фурнітуру, і замовити дверцята. Виготовити їх і самому під силу, але це трудомістка та непроста робота. Ті, кому до вподоби дзеркальні двері, можуть їх замовити, але вартість їх буде на порядок вище. Головний нюанс - правильно підібрати профіль для дверей. Економія тут не доречна, тому що неякісний профіль може зіпсувати вам все задоволення від користування вашою шафою-купе.

У більшості випадків залишаються обрізки різних розмірів. Їх краще взяти з собою, ажде потім ви зможете їх використати, якщо ненавмисно зіпсуєте яку-небудь деталь або виявиться, що помилилися в розрахунках.

ЗБОРКА ШАФИ

Коли всі деталі готові та доставлені, можна приступитися до зборки шафи. Для цього вам знадобляться мінімальний набір інструментів таких як куточок, олівець, шило, дриль, викрутка.

Основне правило - витримати перпендикуляр між верхньою частиною шафи та дверцятами. Для цього установіть основу шафи на місце, туди, де вона буде стояти, і приставляємо боковини, для перевірки, чи все зробили правильно. Потім установлюємо дно і з'єднуємо його з боковинами. І після цього монтуємо кришку шафи.

Для з'єднання всіх деталей шафи користуємося або спеціальними меблевими шурупами, або спеціальними меблевими куточками. Зараз є безліч способів для з'єднання деталей.

Прибиваємо лист ламінованої деревоволокнистої плити до задньої стінки, що буде служити ребром жорсткості. Це необхідно для того, щоб шафа завжди зберігала прямокутні кути.

І заключний етап - встановлюємо дверцята. Приєднуємо напрямні до основи шафи і спочатку вставляємо верхні ролики дверей, потім трошки підтискуємо пружні нижні ролики і ставимо дверцята на нижню напрямну. У кінцевих крапках своєї траєкторії дверцята по всій довжині повинні прилягати до боковини шафи. Останній крок - регулюємо положення стопорів, які повинні щільно фіксувати дверцята в закритому положенні. Усе - наша шафа-купе готова.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 14055 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс