Боремося з бруньковим кліщем смородини

27 березня 2013

Ви виявили на гілках смородини надмірно роздуті бруньки? Значить, настав час приймати заходи!

Смородинний бруньковий кліщ. Важко знайти садову ділянку, де кущі смородини не були б ушкоджені бруньковим кліщем.

Особливо підступний цей шкідник тим, що багато хто його просто не помічає. І тоді з кожною весною заражених бруньок стає все більше, а врожаю в сезон - все менше.

Вживаємо необхідних заходів для боротьби з ним.

Якщо таких «знахідок» поки не багато, їх можна просто акуратно видалити. У випадку сильної поразки допоможе часткове видалення хворих гілок, а те й зрізання всієї надземної частини куща або викорчовування.

Усе, що ви видалили з кущів, обов'язково спаліть.

До настання цвітіння або в період формування бутонів обприскайте кущі суспензією колоїдної або дисперсної сірки. Якщо у вашому розпорядженні є порошок сірки, зробіть розчин - приблизно 70 г на 10 л води. Також гарний результат дасть обприскування такими засобами, як неорон, кінмікс або сульфарид. Ураховуйте, що обробка препаратами сірки ефективна при температурі повітря не вище 20 градусів.

У період висування суцвіть обприскайте кущі свіжоприготовленим настоєм часнику (на 10 л води візьміть 150 г товченого часнику) або концентрованим настоєм цибульної лушпайки. Повторіть обприскування три рази з перервою 5-6 днів.

Посадіть між кущами багаторічну цибулю або часник і не викопуйте їх. Виділювані цими рослинами фітонциди відлякують шкідників. Правда, тільки лише на таку міру розраховувати не слід, вона гарна у вигляді додаткової або профілактичної.

Допоможе протистояти шкідникам підживлення кущів на початку вегетації добривами, що містять азот, калій, фосфор і мікроелементи.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9925 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс