Навесні для жінок корисний хміль

27 березня 2013

У період весняного гіповітамінозу на жінок сприятливо діють рослинні препарати та рослини з великим вмістом фітогормонів, зокрема здавна розповсюджений в Україні хміль.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів лікар-терапевт Київського центру клінічної імунології Сергій Сапегін.

«Шишки хмелю одночасно стимулюють вироблення жіночих статевих гормонів естрагенів і мають заспокійливу дію. Завдяки цьому жінка стає більш врівноваженою і у той же час енергійною, що відображається і на її характері, і на зовнішності», - сказав він.

Фахівець пояснив, що навесні у всіх людей підвищується психоневрологічна дратівливість, пов'язана з недоліком енергії для підтримки основного обміну в організмі. Такий внутрішній стан людини впливає і на її зовнішній вигляд. А оскільки навесні жінкам хочеться бути особливо привабливими, естрагенні препарати, завдяки такій поєднаній дії, допоможуть їм досягти цього.

Тривалість «хмільного» курсу імунолог радить жінкам визначати за місячним циклом, а приймати хміль можна у вигляді фіточаїв або таблетованих препаратів відповідно до інструкції.

У той же час він зробив застереження, що препарати, котрі стимулюють вироблення естрагенів, не можна приймати жінкам з певними гормональними порушеннями, зокрема полікістозом яєчників, фіброаденомою і т.п.

Крім шишок хмелю, за словами Сапегіна, на жінок дуже сприятливо діє насіння анісу та кмину. Він порадив їх почергове застосування: вранці насіння анісу, а шишки хмелю на ніч.

Сприятливий вплив цих рослин на жінок буде помітним вже через сім-десять днів: жінка буде почувати себе в тонусі й у той же час бути спокійною, і це буде сприяти поліпшенню її зовнішнього вигляду та привабливості для оточуючих, підсумував імунолог.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7279 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс