Чорний чай врятує від інсульту

13 березня 2013

Сфокусувавши свою увагу на складі чорного чаю, що у Великобританії вважається найбільш популярним, фахівці вивчили, який вплив він може здійснювати на утворення тромбів. 

Як виявилося, вживання 4 чашок напою щодня знижують на 21% імовірність їхнього виникнення, у той час як його не часте вживання такого доброчинного ефекту не має.

Для участі в експерименті вчені залучили 74960 чоловіків і жінок, які на початковому етапі дослідження (1997 рік) перебували в гарному самопочутті. Чотири тисячі з них протягом наступних 10 років перенесли інсульт (у більшості випадків був зафіксований ішемічний інсульт).

Учасники повинні були розповісти про свої звички споживання чаю. Фахівці, виключивши такі відомі показники ризику виникнення інсульту як паління та високий артеріальний тиск прийшли до висновку: чорний чай поліпшує у значному ступені стан людей. Такий ефект вони пояснили флавоноїдами, що містяться в чорному чаї, які є корисними для здоров'я серця та головного мозку.

"Здійснюючи благотворний вплив, чорний чай знижує кардіоваскулярний ризик завдяки вмісту флавоноїдів. Регулярне вживання 1-3 чашок чаю скорочує ризик виникнення інсульту. Нами було встановлено в ході дослідження, що у добровольців, які випивали не менше 4 чашок напою на день, ризик отримати інсульт був на 21% нижче в порівнянні з тими, хто зневажає вживанням цього напою", - відзначили автори експерименту.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6581 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс