Шість корисних напоїв

6 березня 2013

.

1. ГРАНАТОВИЙ СІК

Джерело вітамінів: С, В1, В2, В3, В5, В6, фолієвої кислоти та мікроелементів (фосфор, магній, залізо, калій, цинк). Гранат - одне з найбагатших вмістищ природних антиоксидантів. Достатньо склянки свіжовижатого соку на день.

2. КАВА

Помірне споживання кави (3-4 чашки на день) благотворно впливає на здоров'я - знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона, жовчокам’яної та сечокам’яної, цукрового діабету 2 типу, захищає печінку, знімає деякі види головного болю, поліпшує концентрацію уваги, підвищує настрій.

3. ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ

У зеленому чаї набагато більше біологічно активних речовин, чим у чорному. Найціннішими з них вважаються катехіни - природні антиоксиданти.

Катехіни краще поглинаються, якщо додати лимон.

Обережно: підвищує згортаємость крові, отже, і небезпеку утворення тромбів. Крім того, зелений чай містить таніни, які зв'язують залізо та інші мінерали, знижуючи тим самим їхню біодоступність.

4. ТОМАТНИЙ СІК

У 200 мл міститься половина добової дози вітаміну С. Крім того, у томатному соку присутній один з наймогутніших фітоантиоксидантів - лікопен. Йому приписують онкопротекторні властивості: зниження ризику розвитку рака простати, молочної залози, порожнини рота, ковтки, а також захист шкіри від ушкодження ультрафіолетом. Не рекомендується пити при гастриті та виразковій хворобі, а також на голодний шлунок.

5. КЕФІР

Молочнокислі бактерії допомагають впоратися з кишковими розладами, а «зміщений» у кислу сторону рН сприяє поглинанню заліза. Плюс повноцінний молочний білок, вітаміни, кальцій.

6. АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК

Усього 125 мл відповідають добовій нормі споживання вітаміну С. А 250 мл забезпечують чверть потреби в рослинних волокнах та інших живильних речовинах, які повинні надходити з овочів і фруктів.

Не можна пити на голодний шлунок і пацієнтам з гастритом та виразковою хворобою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6470 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс