Як швидко вилікувати отит

23 січня 2013

Відомо, що отит - запалення вуха. Виділяють зовнішній, середній і внутрішній отити. Основною причиною отиту є мікроорганізми (стафілококи, стрептококи, пневмококи), що проникли в порожнину середнього вуха (вона розташована за барабанною перетинкою). Дуже часто запальний процес у середнім вусі є ускладненням інфекційних захворювань (ГРВІ, грипу, скарлатини, дифтерії та ін.), а також запальних захворювань носа, ковтки (ангіна, тонзиліт, риніт, гайморит та ін.). 

ЛІКУВАННЯ ОТИТУ

Якщо вухо «затече» вушними виділеннями, причому без болю притупляється слух, у таких випадках роблять так: з головки коренеплоду цибулі ріпчастої ножем вирізують кубик, розширюють і поглиблюють отвір. У цей отвір насипають ч. ложку порошку з плодів кмину і закривають вийнятим із цибулини кубиком, «Фаршировану» таким чином цибулину печуть. З цієї, ще гарячої, цибулини вичавлюють сік. Кілька крапель ще теплого соку впускають у канал гнійного (злегка, за можливістю, очищеного від гною) вуха і закривають ваткою. Таку процедуру роблять 2 рази на день до зникнення нездужання.

Листя лаврового дерева (лавровий лист) у вигляді теплого настою використовують для промивання і закапування у вуха при гнійному виділенні з них і частковій втраті слуху.

Настій: 2 столові ложки здрібненого листя настоюють 2 години на склянці окропу і у теплому вигляді використовують.

Листя або насіння блекоти чорної у вигляді олії закапують у вуха при болях середнього вуха. Олія: 15-30 грамів порошку із сировини настоюють 8-10 днів у 100 мл теплої рослинної олії або варять 5-10 хвилин, настоюють годину і у теплому вигляді закапують. Для цього кладуть голову хворого вухом нагору, відтягають вухо нагору і назад, щоб сприяти розпрямленню вушного проходу, і капають із піпетки потрібну кількість олії. Помотайте головою, щоб олія легше досягла дна. При необхідності злити її, нахиліть голову в інший бік.

Цибуля. Зі свіжої цибулі видавити сік. Пересмажити на сковорідці (або іншій ємкості) рослинну олію. 5-6 крапель соку цибулі і 3 краплі рослинної олії змішати і піпеткою ввести у вухо, закрити ватою. Бажано цю процедуру робити на ніч. Вранці теплою водою промити вухо. Якщо вухо продовжує боліти, повторити зазначену процедуру.

Чай вживається для примочок на запалені очі, для промивання вух при отитах.

Сік граната змішати з медом і змазати внутрішню поверхню вуха.

Ефірну олію кропу капати у вухо по 1-2 краплі 1 раз на день. Проходить навіть шум у голові, що буває при застудних захворюваннях.

Розвести 1 чайну ложку соку м'яти і 1 ч. ложку меду в 0,5 склянки теплої води, закапувати у хворе вухо.

Взяти в рівних частинах кореневище лепехи звичайної, кору дуба, кореневище перстачу прямостоячого, траву чебрецю (тимьяна). 2 столові ложки суміші загорнути у тканину і помістити в склянку з окропом на 3-4 хвилини, віджати. Робити припарки 3-4 рази на день.

Свіже листя герані згорнути в трубочку і вставити у хворе вухо. Знімає запалення та стрілянину у вухах. Також добре допомагає ефірна олія герані. Візьміть 50 мл маслинової олії, капніть туди 5 крапель олії герані, перемішайте та змазуйте перед сном стопи. Курс лікування - 2-3 тижні.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11492 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс