Поліпшуємо стан при місячних

12 вересня 2012

Організм жінки щомісяця переживає серйозний гормональний дисбаланс. Він викликаний перепадами настрою, дратівливістю та фізично неприємними відчуттями. Ці страждання можна полегшити, не піддаючи себе значним перепадам у гормональному рівні.

ЧАЙ З МАЛИНОВОГО ЛИСТЯ

Відвар з малинового листя має корисні властивості, які полегшують кровотечу і дозволяють переносити втрату крові. Листя малини містять багато вітамінів, мінералів та унікальних алколоїдів, що регулюють м'язовий тонус і обмін речовин людського організму.

РОЗСЛАБЛЮЮЧА ПОДУШКА

Спеціальна подушка сприяє поліпшенню якості сну, допомагає м'язам шиї та плечей розслабитися, а також зменшує біль у цих зонах, що виникає під час менструацій.

ОЛІЯ ПРИМУЛИ АБО КОКОСОВА ОЛІЯ

Харчові добавки, що містяться в цих оліях, знімають судоми і спазми, що часто зустрічаються під час місячних. Приймати дані олії можна цілий місяць без зупинки або починати за тиждень до ПМС. Цей засіб дуже ефективно вирішує проблему виникаючих спазмів.

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Багато кому хочеться солодкого, солоного і жирного в період місячних, однак такі продукти лише збільшують і без того хворобливий стан. Найкраще в цей час харчуватися продуктами з вітамінами A, B6 і C. Також у раціон необхідно включити побільше складних вуглеводів, якими багаті цільні зерна та вівсянка.

ЙОГА

Небагато часу, затрачуваного на заняття йогою, може позбавити від фізичного дискомфорту, що виникає в ці дні. Спочатку необхідно прийняти гарячу ванну, а потім виконати кілька асанів з йоги, які будуть мати на внутрішні органи масажний вплив. Особливо рекомендуються пози зародка, кобри та місток. Дані пози активізують м'язи таза і преса, позитивно впливаючи на загальний стан у дні менструації. Матка є м'язом, і тому при її судомах виникають хворобливі відчуття. Ще один ефективний спосіб усунення спазмів - масаж згорнутим рушником, покладеним під поперек. У цьому випадку глибоко масажуються органи таза і тим самим полегшуються болі.

ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ПЕЧІНКИ

Одним із частих супутників менструації є акне. Вони з'являються через те, що печінка в ці дні працює гірше, ніж звичайно. Буряк, морква, овочі із сімейства хрестоцвітних (брокколі, білокачанна капуста), часник і артишоки сприяють детоксикації печінки, запобігаючи появі кистозних акне.

МАЛЕНЬКА РАДІСТЬ

У дні ПМС можна порадувати себе маленькими подарунками. Нехай приємний парфюм нагадує про легкість і свіжість навіть у такі непрості дні, а коробочка від прокладок або тампонів нагадує скриньку для прикрас.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6703 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс