Лікування медом

15 серпня 2012

Сам по собі мед, а також прополіс, віск, маткове молочко і навіть бджолина отрута у наш час застосовуються не тільки народною медициною. Сучасна медична наука використовує лікування медом різних захворювань людського організму. Всі природні багатства, які дарують нам бджоли, можуть допомогти будь-якій людині зберегти своє здоров'я без застосування серйозних медичних препаратів.

Далі ми наведемо деякі рецепти застосування меду і трав.

МЕД ПРИ ЗАСТУДІ

Чорна редька натирається на дрібній тертці. Потім кладеться у марлю, і вся поверхня тіла людини, яка зазнала переохолодження, обтирається перед сном. Після цього хворого необхідно вкутати. Візьміть півсклянки соку редьки. Мед (переважніше липовий) у кількості 1 ст. ложки розчиніть у склянці гарячого окропу. Після остигання додайте отриманий розчин у сік редьки. Ліки, що вийшли, потрібно пити повільно, у теплому вигляді. Допомагає пропотіти і зупинити застуду.

МЕД ПРИ ГРИПІ

Часник потрібно почистити і натерти на тертці. Візьміть мед (липовий) і змішайте з часником у пропорції 1:1. Приймати 1-2 рази на день і перед сном по 1 ст. ложці.

МЕД ВІД КАШЛЮ

Візьміть щіпку повареної солі, 2 ст. ложки анісового насіння і 1 чайну ложку меду. Змішайте та залийте однією склянкою води. Скип'ятіть, дайте охолонути і після процідіть. Ліки даються кожні 2 години по 2 ст. ложки. Маленькій дитині добре давати мед, змішаний з нагрітою маслиновою олією у пропорції 1:1, кілька разів протягом дня по 1 чайній ложці.

При довгостроково поточному кашлі. Змішуються 70 г прісного вершкового масла і 2 ст. ложки бруньок берези. Суміш доводиться до кипіння, але не кип'ятиться. Після цього суміш потрібно томити в духовці або на невеликому вогні приблизно 1 годину. Потім все віджимається, проціджується і у рідину, що вийшла, додається 200 г меду. Дається по 1 ст. ложці чотири рази на день.

При нічному кашлі. Потрібно перед сном розжувати і проковтнути 1 ст. ложку прісного вершкового масла. Після цього потрібно з'їсти 1 ст. ложку меду, запивати не потрібно.

При поганому відхожденні в'язкого мокротиння. Подорожник з медом добре розріджує і видаляє мокротиння з дихальних шляхів. Береться 3 ст. ложки меду та 3 ст. ложки свіжого листя подорожника. Все це кладеться в закриту ємкість і ставиться на теплу плиту на чотири години. Отриманий сироп дають за 30 хвилин перед їжею по 1 чайній ложці 4 рази на день. Сухе листя подорожника настоюють і проціджують (береться 1 ст. ложка листя на 1 склянку окропу). Далі додається столова ложка меду, ліки приймаються 4 рази на день по 1 столовій ложці перед їжєю за 20 хвилин.

МЕД ВІД НЕЖИТІ

При гострій нежиті 30 г меду розводяться у 100 г свіжовижатого соку червоного буряка. 5-6 крапель розчину закапують у кожний носовий хід 4-5 разів протягом дня. Іноді цей засіб ефективний і при довготривалій нежиті.

Цей засіб гарно знімає нежить при аденоїдах у дітей, його можна застосовувати під час передопераційного періоду.

При синуситах і гайморитах. У цій ситуації допомагають медяні стільники. Потрібно жувати шматочок стільника з медом щогодини по 15 хвилин, протягом чотирьох-шести годин. Після цього віск випльовується. До вечора носове дихання стає вільним, зменшується інтенсивність болю. Після цього для профілактики загострення стільники потрібно жувати протягом тижня.

Рекомендується жувати стільники мінімум один раз на день для профілактики, починаючи з осені, і аж до початку літа щодня. Кожний прийом їжі потрібно супроводжувати з’їданням 1-2 чайних ложок меду. Це допоможе уникати нежиті та гаймориту.

МЕД ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ГОРЛА

При захворюваннях горла береться однакова кількість журавлинного соку, горілки, меду і соку червоного буряка. Настоювати потрібно 3 дні. Дається за 1 годину перед їжею 3-4 рази на день по 1 ст. ложці.

Одна столова ложка меду додається у півсклянки свіжовижатого морквяного соку та ретельно перемішується. Додайте теплу воду з розрахунку 1:1. Використовується для полоскання горла під час ангіни кілька разів протягом дня.

Добре допомагає полоскання з використанням суміші настою звіробою та прополісу. Склянкою окропу заливається 1 столова ложка трави звіробою. Настояти, віджати і процідити. Півсклянки суміші витрачається на 1 полоскання. Полоскати горло потрібно 2-3 рази на день, додавши в настій звіробою 20 крапель настоянки прополісу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7081 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс