5 найпоширеніших дитячих хвороб

12 вересня 2012

Для батьків немає нічого тривожнішого, ніж дитяча хвороба. Усілякі вакцини та ліки скоротили кількість дитячих хвороб і полегшили боротьбу з ними, однак фактор ризику залишається.

Дитячі хвороби варіюються від загальних інфекцій, таких, наприклад, як коклюш, до загадкових захворювань, таких як хвороба Кавасакі. Перед вами рейтинг п'яти найпоширеніших і небезпечних дитячих захворювань.

RSV (РЕСПІРАТОРНО-СИНЦИТИАЛЬНИЙ ВІРУС)

Інфекція починається з грипоподібних симптомів, у тому числі лихоманки, нежиті та кашлю. До 40% дітей молодшого віку після їхньої першої інфекції RSV одержують хронічний бронхіт, і у 2% випадків буде потрібна госпіталізація. RSV, як правило, протікає м'якше у дітей старшого віку та дорослих.

ВУШНІ ІНФЕКЦІЇ

Маленькі діти піддаються вушним інфекціям через нерозвиненість євстахієвих труб. Ці труби з'єднують вуха з горлом. Вони виявляються заблокованими, коли холод викликає запалення. Це пастка для рідини всередині середнього вуха за барабанною перетинкою. Симптоми включають лихоманку, дратівливість і постійне смикання вух.

КОКЛЮШ

Його відмітною рисою є жорсткий кашель, що звучить як собачий гавкіт. Причиною кашлю служить запалення верхніх дихальних шляхів, зазвичай через вірус. Більшість дітей справляються із захворюванням самостійно протягом тижня.

КІР

Захворювання викликає лихоманку на фоні пухирів всередині рота, на долонях і сідницях, а також підошвах ніг. Цей вірус, як правило, поширюється серед дітей протягом літа і на початку осені. Більшість випадків не є серйозними.

КОН’ЮНКТИВІТ

Почервоніння, сверблячка та нагноєння - ось симптоми кон’юнктивіту. Часто причиною є віруси. Захворювання швидко поширюється в школах і дитячих садах.

У більшості випадків проходить у період від чотирьох до семи днів.

Навіть якщо ви, ознайомившись із нашим рейтингом, упевнені в правильності поставленого вами діагнозу, однаково проконсультуйтеся з лікарем.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7162 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс