Листопад у азалії

10 квітня 2013

На 8 Березня мені подарували азалію. Вона якось швидко відквітувала, а зараз уже й листя скинула. Невже загинула або так і повинно бути?

Ні, так бути не повинно. Азалії потрібно багато світла, але не прямі сонячні промені; висока вологість повітря й помірний полив м'якою водою (земляна грудка не повинна пересихати). Удобрювати її потрібно два рази на місяць навесні та влітку.

Азалія - капризуля й не любить різких змін умов мікроклімату (великі перепади температури та вологості, протяги, пересихання земляної грудки, повертання горщика на вікні). Її потрібно обов'язково тримати в прохолодному місці. Для підтримки високої вологості повітря горщик з азалією ставлять на підставку (щоб вода не потрапила в дренажний отвір) у піддон з водою. Поки бутони не офарбляться, азалію два-три рази на добу обприскують водою. Після забарвлення бутонів потрібно частіше обприскувати повітря навколо азалії, намагаючись не попадати на квіти. Молоді пагони, що відростають поруч із бутонами, вискубують.

Листя в азалії може сохнути на кінчиках від надмірної вологості ґрунту та його недостатньої кислотності. Воно також може втрачати забарвлення при використанні жорсткої води для поливу, при надлишку кальцію. Поливайте азалію за необхідністю, без застою вологи - використовуйте настояну на торфі воду або підкислюйте лимонною кислотою. Від занадто сухого та теплого повітря теж може обпадати листя.

Організуйте за азалією правильний догляд, обстежте її на предмет наявності шкідників. Проведіть цикл обприскувань крони розчином Епіну для відновлення імунітету рослини.

Якщо облетіло все листя, швидше за все азалія загинула. Можна перевірити, зламавши одну з гілочок. Якщо на зламуванні видніється зелений колір стебла і гілочка погано ламається, гнеться, то можна спробувати врятувати, дотримуючись всіх умов агротехніки (прохолода, світле місце, кислий ґрунт, адекватний полив і т.д.). Якщо гілочка зламалася легко, із тріском, на зламуванні коричневий колір, то азалія загинула.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7585 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс