Швидка допомога для кімнатних рослин

19 вересня 2012

Часто можна почути запитання: «У мене невідомо від чого гине квітка, що робити?». Якщо зовсім незрозуміло, у чому справа, значить, необхідно шукати помилки у вирощуванні.

Зазвичай рослини в'януть з однієї із трьох причин:

• перезволоження ґрунту,

• пересушування ґрунту,

• ураження шкідниками або хворобами.

Визначити, була рослина пересушена або залита, можна за станом земляної грудки.

Якщо ґрунт не здається ні занадто сухим, ні занадто вологим, шкідники не виявлені, то доведеться вийняти рослину з горщика і оглянути корені (шкідники можуть бути і на коріннях). Якщо при огляді виявиться, що здорові корені рослини заповнюють всю земляну грудку, то, значить, пригноблений стан пов'язаний з недоліком живлення, рослину варто пересадити у більший горщик зі свіжою землею. Якщо виявиться, що корені мляві або починають загнивати, то знову-таки необхідно пересадити рослину, видаливши уражені ділянки коренів. При огляді земляної грудки може виявитися, що вона пересушена, у цьому випадку треба вжити заходів зі своєчасного поливу.

Якщо земляна грудка і корені у порядку, то причину варто шукати у недоліку світла або сухості повітря. У першому випадку рослину варто перемістити ближче до світла, у другому проводити регулярне обприскування.

Нарешті, необхідно звернути увагу на зовнішній вигляд рослини. Чи не є причиною пригнобленого стану забруднення листя, наприклад, пилом, у результаті чого порушуються процеси дихання.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5809 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс