Епісция - рослина для темних підвіконь

18 липня 2012

Епісция - рослина з незвичайним листям і красивими квітками, не вимоглива до освітлення.

Епісция - дитя тропічних лісів, тому при яскравому, але розсіяному світлі вона любить високу вологість повітря і рясний полив. Вона абсолютно не вимоглива до умов утримання. Вирощують її із-за гарного зеленого, з різними відтінками, листя, хоча і її квіти, у вигляді «грамофончиків», виглядають на фоні незвичайного листя теж красиво.

РОЗТАШУВАННЯ. Горщик з епісцєю краще розташовувати на підвіконнях, але треба пам'ятати, ця рослина не любить протягів, прямих сонячних променів і близькість опалювальних батарей.

ДОБРИВА. Під час періоду активного росту навесні і влітку удобрюють раз в два тижні розчином комплексних мінеральних добрив, розбавлених в два рази щодо інструкції по застосуванню. Органічні добрива також розбавляють ще в два рази щодо рекомендованої пропорції.

Формування. Епісция досить швидко зростає, і тому вимагає формування куща. Після цвітіння пагони вкорочують і дочірні розетки підсаджують в цей же горщик, щоб кущ був більш пишним.

ПЕРЕСАДКА. Пересаджувати рослини рекомендується щорічно, навесні. Для вирощування епісції краще взяти досить широкі горщики, невеликої висоти. Грунт повинен мати слабокислу або нейтральну реакцію. Можна використовувати покупні суміші: «Фіалка» і т.п. Забезпечте хороший дренаж і великі зливні отвори на дні горщика.

РОЗМНОЖЕННЯ. Найбільш простим шляхом розмноження є вкорінення бічних пагонів. Розвинені пагони з 3-4 вузлами без власних бічних відростків ставлять у воду, але не занурюють їх глибоко (не більше 3-4 см)...

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5993 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс