Спатифіллум: квітка щастя

4 липня 2012

Спатифіллум - прекрасна вічнозелена квітка сімейства ароїдних. Родом спатифіллум з Південної Америки.  Це чудова декоративна рослина, яку багато хто любить вирощувати у своєму домі. У народі вважається, що подарований спатифіллум, приносить удачу в особистому житті та довгоочікуване жіноче щастя.

Назва цієї квітки походить від двох давньогрецьких слів: "спата" - ковдра і "філлум" - лист. Спатифіллум за конфігурацією нагадує простий лист, білий, без черешка. Але білизна квіток тримається не так довго, як тільки відцвіте покривало, відразу зеленіє і губиться на загальному фоні листя.

У нього довгасте темно-зелене листя, на черешках, що розширюються біля основи. Стебло зовсім відсутнє. Листя, що росте біля кореня, утворює пучок безпосередньо із ґрунту. Коренева система досить коротка. Квіти дуже ефектно зібрані в качан і оточені білим або ясно-зеленим покривалом. При гарному, правильному догляді спатифіллум квітує з початку весни і до самої осені.

Спатифіллум - дуже любить тепло і не переносить протяги, досить добре росте тільки при температурі вище вісімнадцяти градусів, ідеальна температура для росту приблизно двадцять два - двадцять чотири градуси. Як і всі кімнатні рослини спатифіллум не особливо любить світло, краще росте на яскравому розсіяному світлі, у тіні або ще краще при штучному освітленні. Прямого полуденного сонця варто уникати і намагайтеся не виносити квітку на балкон.

Якщо раптом ви помітили, що листя спатифіллума починає засихати то, йому просто не вистачає вологи. Спатифіллум, як ми вже говорили, уродженець теплого вологого клімату, тому створіть йому підвищену вологість, робіть обприскування, поставте поруч піддон з водою або вологим піском. Кінці листя у рослини витягнуті як гостра крапельниця, так листя само позбувається від регулярних тропічних дощів. Коренева система спатифіллума завжди повинна бути вологою. Дуже корисно залишати воду у піддоні або ще краще ростити спатифіллум опустивши горщик на одну третину у воду. Рослина не терпить сухого ґрунту і боїться протягів, особливо холодних. Застій води в горщику рослина також дуже погано переносить. Отже, ми бачимо що, як говориться, за красу необхідно платити. Тому якщо ви вже стали щасливою або щасливим власником цієї квітки, що приносить щастя, будьте ласкаві періодично за нею доглядати. Як і в житті, щоб зберегти щастя, необхідно працювати...

Розмножується спатифіллум тільки діленням куща або верхівковими живцями. Пересадження, розмноження необхідно робити найкраще навесні. Починаючи з весни і до самої осені підживлюйте один раз на тиждень мінеральними добривами, спеціально для квітучих рослин. У інший період року приблизно раз на місяць. Якщо рослина припиняє цвісти повторно,то це безсумнівна ознака відсутності або недоліку підживлення.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 16372 Подобається: 5 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс