Самшит в кімнаті? Легко!

7 червня 2012

Здорово, коли в квартирі є не тільки красиво квітучі рослини, а й вічнозелені декоративно-листяні, які довгі роки можуть прикрашати оселю. Одна з таких невибагливих рослин - самшит. Зазвичай його використовують у відкритому грунті для обсадження клумб та квітників, але він з успіхом може рости і в приміщенні.

Самшит добре переносить стрижку, його красиво сформовані кущики прекрасно розвиваються навіть на слабо освітлених вікнах і в теплих, і в прохолодних кімнатах.

Взимку самшит тримають в кімнаті, а влітку виносять його в сад і залишають в ящику або ж висаджують у грунт. Навесні під час обрізки вкорочують довгі гілки наполовину, в результаті утворюються численні бічні пагони, виходить дуже пишна крона. Завдяки їй самшит може служити відмінним фоном для інших кімнатних рослин.

Взимку поливають помірно, влітку - більше. Необхідно уважно стежити, щоб не пересихала земляна грудка. Але при цьому завжди пам'ятати, що надмірно рясне поливання порушує нормальне дихання коренів. Не можна поливати рослини водою, тільки що взятою з-під крана, вона повинна деякий час постояти в кімнаті.

Навесні, коли рослина піде в ріст, і другий раз - через місяць - вносять комплексні добрива з мікроелементами. Протягом літа два рази дають позакореневе підживлення розчином комплексного добрива (за інструкцією) з обприскувача або пульверизатора, краще вранці або ж в другу половину дня, коли спаде спека.

Корисно обприскувати рослину влітку чистою водою. Розмножувати самшит можна живцями, які ріжуть навесні і влітку.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7538 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс