10 способів видалити неприємний запах з пластикових харчових контейнерів

5 червня 2013

На жаль, як не чисть пластикові харчові контейнери, з часом наступає такий момент, коли вони починають вкрай неприємно пахнути.

Перш, ніж випробувати методи, запропоновані нижче, гарненько промийте контейнер гарячою водою із засобом, що чистить (виключення становить тільки метод з холодною водою).

• Газета

Візьміть газетний аркуш, гарненько зімніть його і покладіть в пластикову миску. Не забудьте щільно закрити її кришкою. Газета всотає в себе неприємний запах, і вже через кілька годин контейнер буде як новенький. Для найкращого результату рекомендується залишити його на ніч.

• Кава

За своєю природою кава є прекрасним абсорбентом і ефективно витягає негарне амбре. Кавові зерна або мелену каву потрібно насипати в контейнер і залишити його закритим на добу. Також миску можна обмазати кавовою гущею і помістити в морозилку на ніч. Запах повинен зникнути.

• Харчова сода

Харчову соду змішайте з невеликою кількістю води. Отриманою пастою ретельно потріть внутрішні стінки контейнера. Залишіть на добу. Потім сполосніть миску й обітріть. При необхідності повторіть процедуру.

• Лимон

Промийте пластиковий контейнер з соком лимона або - що більш ефективно - протріть його лимонною шкіркою.

• Деревне вугілля

Помістіть шматок деревного вугілля в контейнер. Щільно закрийте кришкою і залишіть доти, поки запах не всотається.

• Оцет

Заповніть контейнер теплою водою, додайте чверть склянки оцту і пару крапель засобу для миття посуду. Закрийте миску, потрясіть, відкрийте і залишіть на кілька годин. Потім прополощіть контейнер.

• Ванілін

Технологія аналогічна. Наповніть контейнер гарячою водою і додайте щіпку ваніліну. Струсніть і залишіть на ніч. Вранці залишиться лише сполоснути його та обсушити.

• «Нічні ванни»

Наповніть контейнер гарячою водою і додайте пару ложок будь-якого мийного засобу. Струсніть контейнер гарненько і залишіть на ніч. Вранці сполосніть контейнер проточною водою. Якщо запах все ще залишився, налийте теплої води з содою і знову потрусіть. Після цього контейнер повинен стати як новий.

• Сонячні промені

Сонце, повітря і вода - наші кращі друзі. І дійсно: вивести неприємний запах зі стінок пластикового контейнера здатні сонячні промені. У сонячний день помістіть ваші мисочки на свіже повітря. Сонце зробить всю брудну роботу за вас.

• Холодна вода

Перш, ніж ви вимиєте контейнер у теплій воді із засобом, що чистить, сполосніть його в холодній. Це запобіжить поглинанню неприємного запаху від соусу, яєць, підливи в стінки пластикової тари.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 16588 Подобається: 0 | Не подобається: 1  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс