Пахіподіуми. Ліс пляшок на вікні

7 травня 2013

Вони немов створені для квартир з їхнім сухим і теплим зимовим кліматом. А їх ефектні та незвичайні форми прекрасно впишуться в будь-який інтер'єр. Але головне їхнє достоїнство - вони майже не вимагають уваги і догляду.

Вирощування лісу пляшок на підвіконні практично не вимагає багато часу. Догляд за такою колекцією під силу і самотньому холостяку, і сильно зайнятій жінці.

Дуже ефектні рослини для зимових садів, вітрин. Рослина з товстим колючим стеблом і вузьким листям нагадує кактус із султаном. У кімнатах вирощують в основному молоді екземпляри, оскільки дорослі є занадто великими. У природі ці сукуленти виростають до 10 метрів, а їхні стебла досягають 1 метра в діаметрі. Перевага їх перед іншими сукулентами в тому, що вони не мають потреби в холодній зимівлі: у них відсутній генетичний код, пов'язаний з періодом спокою, що припадає на ті місяці, яким у європейському кліматі відповідає літо. 

Якщо пахіподіумам забезпечити сприятливі умови розвитку (тепло, світло), то вони з названої причини не будуть влітку скидати листя. Необхідне світле місце, взимку 14-16°С, полив взимку скорочують лише для видів, що скидають листя, для інших не допускають пересушування земляної грудки. 

Пахіподіум поки ще рідкий у культурі, вирощують в основному пахіподіум Ламе - Pachypodium lamerei, що нерідко зветься «мадагаскарською пальмою» через пучок лінійного листя на верхівці товстого діжкоподібного колючого стебла. Стеблові сукулентні рослини з потужним м’ясистим стеблом, покритим колючками і листями. Квітки вироподібні, білі, червоні,бузкові й рожеві.

Місце розташування: цілий рік дуже сонячне. Влітку рослину рекомендується винести на свіже повітря. Узимку пахіподіуму повинна бути забезпечена кімнатна температура (не нижче 18°С).

Полив: ґрунт тримають злегка вологим - занадто низька вологість ґрунту приводить до скидання листя. При неправильному догляді за рослиною (надлишковий полив при зимовому прохолодному місці розташування) вона скидає листя, або на ній з'являються чорні, схожі на мазь, смуги.

Розмножують майже винятково насінням. Живцюються на превелику силу лише деякі види.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7058 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс