Квітки акації та наше здоров'я

7 травня 2013

Період цвітіння акації приємний усім - працьовиті бджоли збирають мед, а людина насолоджується неймовірним ароматом. Але, не варто сильно розслаблюватися. Поки акація посипана квітками, варто подумати про них як про ліки.

Народна медицина завжди використовувала акацію для лікування. Навесні, у період активного цвітіння, збирають квітки акації. Робити це бажано в першій половині дня. Восени заготовлюють кору. 

Настоянки з квіток акації мають протизапальну, жарознижуючу та відхаркувальну дію. Виконують позитивну дію при болях у шлунку й кишечнику.

Квітки акації допомагають боротися з харчовою алергією та захворюваннями жовчовивідних каналів і жовчного міхура.

При перших ознаках грипу необхідно взяти в рівній кількості підсушені квітки акації та бузини чорної. На 3 склянки окропу знадобиться 3-4 ст. л. квіткової суміші. Настоюємо близько 2-х годин, укутавши або в термосі. П'ють настій по 4-5 ковтків протягом дня, краще перед їжею.

При циститі (запалення сечового міхура) так само добре допомагає настій з квіток акації. Для приготування настою береться 1-2 ч. л. підсушених квіток на склянку окропу. Після півгодини настоювання настій проціджується та приймається по столовій ложці 3 рази на день перед їжею.

Необхідно пам'ятати, що квітки акації варто застосовувати обережно, тому що у великих кількостях вони отрутні. При серйозних захворюваннях консультація з фахівцем є обов'язковою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6851 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс