П'ять речей, які крадуть нашу енергію

13 червня 2012

Виявляється, половина наших сил протягом дня втрачається марно.

Ви не замислювалися, чому іноді, переробивши купу важливих справ, ми до вечора тримаємося бодрячком, а іноді нічого корисного за день не зробиш, а сил зовсім немає? Наш організм дивна штука - при правильному поводженні він може переносити величезні навантаження, залишаючись у тонусі. Але коли ніякого авралу немає, половина нашої енергії витікає буквально крізь пальці. Отож учені назвали п'ять факторів, які цьому сприяють:

1. ЗНЕВОДНЮВАННЯ

Що особливо характерно для літа. Коли організм не заповнює витрачену вологу, ми стаємо млявими, гірше міркуємо і навіть повільніше рухаємося. Так що візьміть за правило випивати на день не менше двох літрів рідини (більше не треба, це може привести до набряків). Бажано випивати з ранку натще склянку простої води - це прискорює обмін речовин і надає бадьорості.

2. МОБІЛЬНИКИ

Американські вчені визнали сотові телефони одними з головних ворогів нормального сну. Кожна п'ята людина у віці від 19 до 30 років хоча б пару разів на тиждень прокидається від дзвінка або смс передчасно, у так званій фазі глибокого сну. І весь день потім млявість і слабкість.

До того ж використання мобільних пристроїв безпосередньо перед сном сильно збуджує активність нейронів головного мозку. У результаті начебто спати вам дуже хочеться, але мозок відходити до сну ніяк не бажає. От і засинаєте довше, ніж потрібно. А ранком, зрозуміло, встаєте не до кінця відпочилими.

Тому буде краще всі важливі переговори закінчувати хоча б за 1,5-2 години до відходу до сну. І не кладіть мобільник під подушку та не засинайте з ним у руці. Нехай лежить собі на тумбочці на відстані метра від вашої голови.

3. ДЕЯКІ ЛІКИ

Багато препаратів мають такий побічний ефект, як млявість і сонливість. Наприклад, ліки від алергії попереднього покоління (нові антигістаміни цього недоліку позбавлені). Або заспокійливі засоби типу пустирнику або екстракту звіробоя. Їх краще приймати на ніч.

4. НЕПРАВИЛЬНІ ТРЕНУВАННЯ

Замість припливу сил після фітнесу ледве ноги волочите? Неправильні системи тренувань можуть привести до сплеску вироблення кортизолу - гормону стресу, що у великих кількостях погано впливає на тонус м'язів і судин, пояснює Yahoo Health.

5. НЕСТАЧА В ОРГАНІЗМІ ЗАЛІЗА

Також одним із частих факторів швидкої витрати енергії протягом дня може бути дефіцит заліза. Цей елемент бере активну участь в обміні речовин, утворенню гемоглобіну та дихальних ферментів. Найкраще залізо засвоюється з яловичої та телячої печінки, трохи гірше з рослинних продуктів - гречки, зелених яблук, червоної квасолі.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6514 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс