Як зробити ванну кімнату у хрущівці стильною та зручною

1 березня 2016

Ванна кімната у хрущівці стала вже предметом анекдотів. Дуже мала площа приміщення пригнічує всіх без винятку, а коли заходить мова про сучасний ремонт і обстановку цієї кімнати, багато хто просто хапається за голову - туди нічого до пуття не поміщається.

Для сучасної людини ванна кімната асоціюється з підбадьорливим душем вранці і розслаблюючою ванною ввечері, але як правильно розмістити всі предмети сантехніки та побуту в такому субтильному просторі? Необхідно все чітко та виважено планувати і комбінувати.

ВАННА АБО ДУШОВА КАБІНА?

Для ванної кімнати у хрущівці наявність самої повнорозмірної ванни - обтяжуючий фактор, тому що вона займає дуже багато місця. Багато дизайнерів, які розробляють інтер'єр цього приміщення, радять відмовитися від ванни на користь душової кабіни. Можна для зручності придбати душову кабіну із сидінням, щоб розслабити ноги при прийнятті душу і частково занурити їх у воду.

МЕБЛІ ТА АКСЕСУАРИ

Зекономлене місце дизайнери радять заповнити пральною машиною, тому що зазвичай у хрущівці їй навіть за межею ванної не вдається підібрати зручної ніші. Тепер господарці буде зручно прати та полоскати білизну, та і підключити машинку до води у ванній кімнаті набагато простіше. Ще залишиться місце для раковини. Якщо раніше у вашій ванній був стандартний рукомийник то тепер можна розмістити раковину побільше.

Знизу раковини можна розмістити невелику шафку, що буде виконувати дві функції: сховає від очей коліно та розведення водопровідних труб; дозволить розмістити предмети гігієни і побутову хімію.

Ще душова кабіна зручна тим, що всередині неї вже є спеціальні полички, на яких можна розмістити шампуні, мило та інші засоби.

Проектуючи ванну кімнату у хрущівці, потрібно дотримуватися суворих розрахунків при розміщенні предметів всередині неї, компонуючи при цьому їх для досягнення оптимального розміщення. При цьому ванною кімнатою повинно бути зручно користуватися, і в ній повинне залишатися достатньо вільного місця для маневрування.

СПОЛУЧЕНИЙ САНВУЗОЛ

Дуже часто у хрущівках зустрічаються варіанти сполученого санвузла. Деякі виступають категорично проти цього. Але варто відзначити, що, правильно скомпонувавши сполучений санвузол, можна виграти більше вільного місця, ніж при роздільному санвузлі.

Звичайно ж, сполучений санвузол трохи незручний у користуванні, особливо коли родина складається більше ніж із двох чоловік. Однак якщо правильно розташувати унітаз, встановити душову кабіну, а нішу для основних труб використати під шафку для побутових предметів - можна домогтися достатнього вільного простору.

КОЛЬОРИ - ПЕРЕВАЖНО СВІТЛІ

Тепер про колірні рішення інтер'єру ванної кімнати у хрущівці. Ця кімната повинна бути найсвітлішою, тому що вона - найменша у квартирі. Для обробки можна застосувати світлу плитку, однотонну або з рельєфними візерунками. Підлогу краще викласти плиткою, можна з підігрівом. І встати на теплу підлогу приємно, і вологість повітря знижується. Адже всім відомо, що вентиляція у ванних кімнатах хрущовської забудови залишає бажати кращого.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11830 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс