Крокуси - яскрава прикраса весняного саду

6 березня 2013

Найранішою весною, коли ще не зійшов сніг, яскравою прикрасою саду можуть стати крокуси. Серед бульбоцибулевих квітів вони є найбільш популярними. Зовні вони являють собою низькорослу, безстеблову рослину, що має темно-зелене листя у вигляді пучка та бокаловидну квітку різноманітного забарвлення (білу, жовту, жовтогарячу, кремову, блакитну, лілову, пурпурну).

Зустрічаються й двоколірні, а також плямисті крокуси. Розмір квітки становить 2-5 см. Витончені квітки крокусів у сонячну погоду розкриваються і закриваються, коли похмуро або на ніч. Крокуси прекрасно підходять для найрізноманітніших цілей, вони мають відмінний вигляд і на клумбах, і в бордюрах, на газонах, так що озеленення ділянки цими квітами буде непоганою ідеєю. А також вони підходять для вигонки квітів узимку.

ПОСАДКА КРОКУСІВ

Вирощування крокусів можна здійснювати як на відкритих, освітлених ділянках, так і в напівтінистих. Ґрунт для цих рослин повинен бути легким, живильним та добре дренованим. Під час цвітіння крокусів бажано підтримувати його вологим, а після - сухим. Ґрунт необхідно заправити потрібною кількістю органічних добрив. Це можуть бути торф, пісок, перепрілий гній або компости. Заболочені ділянки або кислий ґрунт не підходять для вирощування крокусів.

ДОГЛЯД ЗА КРОКУСАМИ

Коли цвітіння закінчується, бульбоцибулини викопують, сушать і залишають на зберігання в сухому місці. Бульбоцибулини квітучих навесні крокусів саджають у вересні, а осінньоквітучих у серпні. Глибина посадки становить 6-8 см, відстань між ними 8-10 см. На клумбах для більшої декоративності можна скоротити відстань до трьох сантиметрів. Насіння висівають на глибину 1 см.

РОЗМНОЖЕННЯ І ПЕРЕСАДЖЕННЯ КРОКУСІВ

Розмножуються ці квіти бульбоцибулиною і дитинкою, або насінням. Після весняного цвітіння материнська бульбоцибулина відмирає, при цьому залишає 2-4 нові бульбоцибулини. Якщо розмножувати крокуси насінням, то цвітіння наступить тільки через 3-4 роки. Без пересадження, на одному місці крокуси можуть рости більше п'яти років. З кожним роком кущі будуть рости все густішими, а квіти стануть більш дрібними. Тому рекомендується через 3-4 роки викопати та розсадити рослини.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 10040 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс