Оселіть у саду зеленчук

24 жовтня 2012

Напевно багато кому ця рослина припаде до душі. На вигляд зеленчук простуватий, але при цьому здатний буквально перетворити ваш сад, зробивши його більш акуратним і доглянутим.

Його «дикого родича» можна зустріти в лісі, де його зарості часом тягнуться на десятки метрів. А ось у культурі використовують зеленчук жовтий, саджаючи його в садах природного стилю.

Зеленчук надзвичайно невибагливий - він тіньовитривалий і не вимогливий до ґрунтів. Дуже часто використовується в якості грунтопокривної рослини.

Зручно при таких властивостях заповнювати посадками цієї рослини порожні місця в саду - наприклад, задекорувати пристовбурні кола дерев або зм'якшити перехід від газону до квітника. Адже зеленчук росте буквально «не щодня, а щогодини», і свою непомітну витончену красу зберігає весь сезон - з ранньої весни і до пізньої осені.

Цікава властивість зеленчуків зимувати з зеленим листям. Саме завдяки цій особливості і з'явилася назва рослини. Укриття як такого не потрібно, щоправда, під снігом листя трохи підмерзає. Але навесні відразу ж після утворення проталин у снігу зеленчук визирає з них живенький і відразу ж приймається відрощувати свіжі листочки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6496 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс